Hoppa till sidans innehåll

VC Peking: Marcus Madsen svarade för karriärens främsta världscupplacering

26 APR 2019 10:40
14:e plats och en poäng ifrån final. Trots det var Marcus Madsen inte helt nöjd med dagens prestation. "Jag kunde inte alls slappna av under hela matchen men är glad att jag ändå ligger på den höga nivån utan att allting går perfekt", säger Marcus.
  • Uppdaterad: 26 APR 2019 10:40

Tidigare i veckan svarade Karl Olsson för sitt näst bästa resultat i världscupsammanhang med en 23:e plats i herrarnas 3x40. Idag va det landslagskompisen Marcus Madsens tur att leverera karriärens - hittills - främsta VC-placering. Marcus kom på en meriterande 14:e plats i det starka startfältet i herrarnas 10m luftgevär. Poängskörden blev 626.5 och Marcus var bara en ynka poäng bakom Zicheng Hui, som var sista gubben vidare till final. 
Vi fick en pratstund med Marcus via facebook efter tävlingen.

14:e plats och en poäng ifrån finalen idag. Hur känns det?
- Lite bitterljuvt. Jag hade mycket problem under matchen och fick jobba hårt. Jag kunde inte alls slappna av under hela matchen, det är något som påverkar både skyttet och tankesättet. När jag tog extra lång tid på mig så gick det att slappna av... men så mycket tid hade jag inte så jag fick kompromissa. Känns slarvigt och svårt men så långt räckte dagens insats. Tungt att det var så nära när jag hade det så svårt. Men sån är sporten. Jag är glad för att jag ändå ligger på den höga nivån utan att allting går perfekt. 

Det här måste vara din främsta VC-placering hittills i karriären, är poängen också personligt rekord i VC-sammanhang?
- Ja, det är min högsta placering på VC hittils, tror poängen är det näst högsta resultatet jag skjutit på VC. Jag har skjutit 627 i München tidigare. Den gången räckte det dock inte till lika bra placering.

Säsongen har hittills haft både toppar och dalar för din del. Hur viktig var den här framgången/erfarenheten för självförtroendet inför fortsättningen?
- Jo men det här stärker självförtroendet väldigt mycket. Jag var väldigt långt ifrån bra form på första luftträningen här i Peking. Att jag trots få bra träningar ändå fick till det så stabilt är något som jag verkligen kommer ta med mig och som förstärker självförtroendet. Sen känns det väldigt bra att få den poängen vid en svårskjuten match, det får en ju att drömma om hur bra det kan bli när allt är på plats.  

Karl Olsson deltog också i 10m luft men fick nöja sig med en 90:e plats. Kalle sköt ändå stabilt; samtliga serier låg i spannet 100.8 - 102.5. Poängen är dock alldeles för låg för att kunna vara med och fajtas på allvar på den här nivån. 

Världscupen i Peking
Resultat 10m luftgevär herrar

Vi ska även passa på att rapportera resultaten från torsdagens mixed-klasser där Isabelle Johansson och Marcus Madsen kom på en 37:e plats i mixed-klassen för gevär. Pistolskyttarna Vendela Sörensson och Morgan Johansson slutade på 30:e plats.

Världscupen i Peking
Resultat Mixed Gevär 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link