Hoppa till sidans innehåll

VC Changwon: Victoria Larsson tia - hennes bästa världscupresultat hittills

10 MAJ 2019 10:31
Victoria Larsson slutade på en tionde plats i damernas skeet efter att skjutit på en hög och stabil nivå genom hela tävlingen. Detta är "Vickans" hittills bästa resultat på världscupen.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2019 10:31

Victoria Larsson låg bra till efter gårdagens skytte och idag fortsatte hon skjuta stabilt (24+23) och lyckades klättra ytterligare sju placeringar till en tionde plats. Victoria landade på 117 träff vilket var två duvor ifrån en finalplats. När vi når "Vickan" via Instagram så konstaterar hon snabbt att detta är hennes - hittills - bästa resultat på världscupen: Hon sammanfattar sin insats i Changwon med följande ord: 
- Jag tycker skyttet har känts bra för det mesta. Det har varit en ganska jämn grundsomgång för min del och det känns bra att jag kunnat hålla det på en så pass hög nivå. När jag kommer hem ska jag fortsätta träna på att hålla jämnheten och höja min lägsta nivå. 

Therese Lundqvist svarade för en rejäl uppryckning och avslutade tävlingen med två 23-serier som innebar att hon klättrade från gårdagens 51:a plats till en slutplacering som 42:a. 
- Det känns skönt att åka härifån med ett par bra skjutna serier, det stärker självförtroendet, säger Therese. 

Damfinalen vanns av Kimberly Rhode, USA. Amerikanskan har nu vunnit samtliga tre världscuptävlingar i år; Acapulco, Al Ain och nu Changwon. 

Se Damernas skeet final på ISSF:s Youtube-kanal


Therese och Vickan i Changwon. Foto: Linda Andersson

Idag smög även herrarnas tävling igång med två serier och än så länge är det svårt att sia om utgången. Det är ett riktigt getingbo: endast en duva skiljer mellan 5:an och plats 39. Stefan Nilsson och Marcus Svensson har båda skjutit 48, Henrik Jansson sköt 47. Samtliga svenskar har alltså god chans till fina placeringar men om de ska lyckas knipa en finalplats måste de i princip skjuta fullt imorgon. Så tuffa är förutsättningarna. 

Noterbart från dagens herrtävling är att suveräne världsmästaren Vincent Hancock för första gången i år bommade en duva på världscupen. Senast i Acapulco sköt amerikanen sköt fullt i såväl grundomgång som final. 


VC Lerduva Changwon
Resultat Skeet Damer - Grundomgång
Resultat Skeet Herrar - dag 1

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link