Hoppa till sidans innehåll

VC Changwon: Victoria Larsson hänger med i toppen efter dag 1

09 MAJ 2019 09:55
Victoria Larsson ligger på en 17:e plats i damernas skeet, med 70/75 träff, efter första dagens världscuptävlingar i Changwon. Therese Lundqvists skytte var lite mer svajigt idag och hon träffade 61 duvor på sina 75 skott.
  • Skapad: 09 MAJ 2019 09:55

Årets tredje världscup i lerduva pågår just nu i Changwon, Korea. Den ditresta svenska truppen består av fem skeetskyttar, två damer och tre herrar. 
När tävlingarna inleddes idag var damerna först ut. Victoria Larsson fick en lovande start och sköt 70 träff på dagens tre rundor. Resultatet placerar henne på en 17:e plats inför morgondagens fortsättning. 
- Det har känts bra idag. Det har varit fina förhållanden och skönt väder. Jag känner mig nöjd än så länge och ska göra mitt bästa för att fortsätta på
samma spår i morgon, säger Victoria när vi når henne via sociala medier. 

Victoria ligger inte långt efter täten; ett antal skyttar med 72 träff, däribland Europamästaren Danka Bartekova, ligger just nu på en finalplats. Diana Bacosi, Italien, är i ledning med 74 träff. 

För Therese Lundqvist gick det tungt idag. 61 träffar på sina tre serier och en 51:a plats. 
- Det var lite för svajigt idag. Jag sköt en okej första serie men sen smög sig tvivlet på i andra och jag hade svårt att hålla ihop det. Stundtals skjuter jag riktigt bra så jag får ta med mig det till morgondagen, säger Therese om sin insats. 

Damerna skjuter sina återstående två serier samt finalen imorn, fredag, då herrarna också inleder sin tävling. Stefan Nilsson, Marcus Svensson och Henrik Jansson finns med i det startfältet.

Världscupen i Changwon
Resultat Damernas skeet - dag 1

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link