Hoppa till sidans innehåll

VC Changwon: Stefan Nilsson föll i särskjutningen

11 MAJ 2019 13:27
Stefan Nilsson sköt sånär perfekt i dagens tre serier och tog sig vidare till särskjutning. Där bommade han dessvärre bort sig direkt. "Det är för dåligt rent ut sagt att inte förvalta en sån här chans", sa en besviken Stefan efteråt.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2019 13:27

Stefan Nilsson genomförde dagens tre serier så nära perfektion det går att skjuta; 25, 24, 25. Med en totalpoäng på 122 kvalificerade han sig till särskjutningen om de sex åtråvärda finalplatserna. Men väl där var Stefan den som var först att ryka.
När vi når Stefan timmarna efter den snöpliga sortin är han märkbart missnöjd. 
- Ja, jag är mer förbannad på mig själv än besviken. Att jag inte kan förvalta en sådan här chans. Det är för dåligt rent ut sagt. 
Jag har full kontroll på duvorna genom hela grundomgången så med min erfarenhet och den form jag är i ska jag kunna hänga med betydligt längre i en särskjutning, konstaterar Stefan en aning bittert. 

Om vi ska försöka se det positiva i din prestation, vad tar du med dig hem från denna världscup? 
- Jag var tvungen att skjuta fullt i min sista serie för att ha chans på final och det gjorde jag. Det är ett kvitto på att jag är på rätt plan, både mentalt och rent skyttemässigt, och det ger extra självförtorende inför kommande tävlingar.

Du har nu skjutit samtliga tre världscuptävlingar i år och för oss som följt dig är känslan att du blir ett snäpp bättre för varje tävling du skjuter. 
- Jo, så är det. Känslan och säkerheten kommer mer och mer för varje tävling. Jag har en stark tro på mitt skytte och vet vad jag kan, så även om jag ser dagens resultat som ett litet misslyckande, så är jag inte orolig inför framtiden. Det här var bara en tillfällig plump i protokollet. 

Stefan slapp dock deppa ensam, i hans sällskap satt ytterligare två besvikna svenska skeetskyttar; Marcus Svensson och Henrik Jansson. 

- Mitt skytte var rent undermåligt faktiskt. Min prestation här är en bra bit under min normala nivå, säger Henrik om sin 50:e plats med 117 träffar. 
Vad ser du som orsaken?
- Det finns inget att skylla på egentligen. Väderförhållandena har varit i princip idealiska dessa dagar. Jag sköt bättre resultat i Al Ain, där det var lite mer klurig vind. Jag avslutade åtminstone med en 25-serie så det är väl det positiva jag får ta med mig, tillsammans med några nya träningstips jag snappat upp från andra skyttar här. 

Marcus Svensson har haft svårt att hitta formen i år och även här i Changwon fortsatte det gå knackigt. 116 träff och en placering långt ned på resultatlistan. 
- Igår kände jag att jag hade full kontroll (två 24-serier) men idag var det ju total katastrof, säger Marcus och syftar särskilt på den avslutande 21-serien som var ett riktigt bottennapp. 
Mitt i allt förtvivel är Marcus ändå optimistisk inför fortsättningen på säsongen. 
- Jag har skjutit riktigt bra på träning senaste veckorna så storformen ligger och väntar runt hörnet. Det är bara gnugga på och inte låta sådana här resultat påverka en. Det gäller att lita på sig själv och sin förmåga - då kommer det vända snart.

Finalen vanns inte helt oväntat av Vincent Hancock. Den amerikanske världsmästaren sköt dock på en något mer mänsklig nivå i denna tävling än senast han vann i Acapulco - då bommade han inte en enda duva. 

Vill ni se finalen i herrarnas skeet så ligger videon här nedan. 

Världscupen i Lerduva, Changwon
Resultat Herrarnas Skeet, grundomgång

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link