Hoppa till sidans innehåll

Så kommer SvSF-appen se ut

20 MAJ 2019 10:23
Arbetet med Skyttesportappen är i full gång vi har nu kommit så pass långt att vi kan visa upp en testversion och berätta om vilka funktioner som den kommer innehålla primärt.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2019 10:23
Ågrenshuset, samma företag som ansvarade för produktion och tryck av vår tidning Svensk Skyttesport, fick för några månader sedan i uppdrag att programmera vår nya, spännande app. De har nu kommit så pass långt i processen att de har tagit fram en testversion som vi kan visa upp som demo. I videon ovan visar vi prov på hur några av appens funktioner kommer se ut och fungera. 
Övriga funktioner är fortfarande under utveckling och arbetet med dessa kommer intensifieras under de närmsta veckorna. 

- Grundtanken är att appen ska vara tydlig, lättnavigerad och visuellt tilltalande. Användaren ska snabbt och enkelt se och förstå hur de använder sig av appens olika funktioner, men för att underlätta ytterligare kommer vi även ta fram en instruktionsvideo,  säger SvSF:s kommuniktör, Richard Gardt, som är projektledare och är den som designat appens utseende. 

Användaren skapar ett eget konto i appen där man loggar in, antingen genom sitt befintliga facebook-konto alt. skapar ett nytt konto med sin e-postadress och ett personligt lösenord. Du är sedan automatiskt inloggad varje gång du öppnar upp appen och du kan själv ställa in dina preferenser, exempelvis vilken eller vilka sektioner du vill få nyhetsnotiser ifrån. 

SvSF-APPENS INNEHÅLL:
Nyheter/reportage Nyhetsflödet hämtas från Skyttesport.se samt valfria sektionssidor. Vid uppdateringar notisfieras du via appen. Vi kommer utöka nyhetsflödet genom reportage/intervjuer och dylikt för att erbjuda ett rikare innehåll. 

Tävlingskalender/IndTA  Denna funktion är fortfarande under utveckling och vi ber att få återkomma med mer detaljer kring hur IndTA kommer integreras i appen. 

Webb-tv/Träffsäkert SvSF:s Youtube-kanal ligger inbäddad i appen så du smidigt kan streama vårt webb-tv magasin Träffsäkert direkt i mobilen. 

Live Score Följ tävlingar live via Sius och Megalinks live score-service. Här kommer även ISSF:s Youtube-kanal finnas länkad så du kan klicka in och se deras livestreamsändningar från finaler i mästerskap och världscuper. Ett utökat utbud av live score-tjänster kan tillkomma på sikt. 

Sök Förening Vill du komma i kontakt med en specifik förening, eller söka fram vilka föreningar som finns inom ett visst distrikt erbjuder appen en sökfunktion för detta. Här kan föreningarna också välja att lägga in GPS-koordianterna till sin skytteanläggning så du enkelt kan få fram vägbeskrivning via Google Maps. 

Träningsdagbok Denna funktion är fortfarande under utveckling och vi ber att få återkomma med mer detaljerad info om hur träningsdagboken kommer vara uppbyggd. 

Kom till skott I samband med att vi lanserar appen kommer vi anordna Kom till skott - en tävling öppen för alla verksamma inom svenskt skytte, oavsett gren eller nivå, där varje förening kan anmäla ett eller flera lag med 2-6 deltagare/lag. Varje deltagande individ kan välja hur de vill delta i tävlingen: antingen genom antal skjutna skott alt. stegräkning. Det sistnämnda för att främja Svenska Spel och RF:s kampanj Fler i rörelse, som SvSF är en del av. 
Du matar in antal skjutna skott för varje träningspass/tävling alt. antal steg/dag som sedan omvandlas till poäng. Poängen graderas olika beroende på gren/disciplin. Det kommer finnas olika tävlingsnivåer/målkriterier beroende på antal deltagare i laget. Kom till skott kommer pågå under en tidsbestämd period på tre eller fyra veckor. Tävlingen kommer arrangeras två gånger per år; en på våren och en på hösten. 

Syftet med Kom till skott är att det ska vara en återkommande social aktivitet ute i föreningarna och något nytt att samlas kring som ska inspirera föreningens medlemmar att öka sin träningsdos under en tidsbestämd period. 
 


 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link