Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

Godkänd insats av svenska trapskyttarna i Al Ain

09 APR 2019 14:41
Världscupen i Al Ain var säsongens första tävling för trapskyttarna Rickard Andersson-Levin och Andreas Norlén. Rickard startade svagt men sköt sedan på en stabil nivå. Andreas var lite svajig men men krigade på och avslutade med en stark 24-serie.
  • Uppdaterad: 09 APR 2019 14:41

Årets andra världscuptävling i lerduva pågår just nu i Al Ain i Förenande Arabemiraten. För svenska trapskyttarna Rickard Andersson-Levin och Andreas Norlén var det säsongens första tävling. 

Rickard fick en dålig start med tre bommar i första serien. Sedan råkade han ut för ett vapenfel i fjärde serien som resulterade i ytterligare två bom men ut över det sköt han nästintill perfekt. Två 25-serier och en 24. Totalt 119 poäng och en 43:e plats. 
- Jag tycker Rickard kan vara nöjd med genomförandet av tävlingen. Han vill förstås mer, men efter den lite knackiga starten så skjuter han riktigt stabilt, summerar förbundskapten Jonas Edman. 


Godkänd insats i säsongspremiären för Rickard Andersson-Levin
Foto: Jonas Edman


För Andreas Norlén gick det lite tyngre. Han slutade på en 78:e plats med 116 träff. 
- Andreas bommar ett par duvor i varje serie och det blir för dyrt i längden, konstaterar Jonas Edman och fortsätter: "Nu är det första tävlingen för säsongen för dem båda, det måste man förstås också väga in. Sen tror jag att klimatet här i Arabemiraten påverkar en fysiskt mer än man kanske tror. Det blåser väldigt varma torra vindar, lite som att stå i en hårfön och det suger sakta musten ur våra aktiva, menar Jonas Edman.  

Här näst väntar skeet-tävlingarna och imorgon anländer ett nytt gäng svenska skyttar till Abu Dhabi.
- Vi har våra allra främsta skeetskyttar på plats här.  För Therese Lundqvist och Henrik Jansson blir det första tävlingen för säsongen. Stefan och Marcus har redan en tävlingen i kroppen (Acapulco för ett par veckor sedan) och  Vickan (Victoria Larsson) kommer med enorm revanschlusta; hon var med i Acapulco men fick dra sig ur pga sjukdom så jag har goda förhoppingar om att vi kan förvänta oss fina prestationer från våra skeetskyttar med framskjutna placeringar som resultat, avrundar Jonas Edman

Världscupen i Al Ain
Resultat Herrarnas Trap

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link