Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Larsson bäste svensk i Acapulco efter dag 1

25 MAR 2019 00:04
Fredrik Larsson ligger 23:a med 48 träffar efter första dagens två skjutna serier i Acapulcos världscup i skeet. Stefan Nilsson är strax bakom på 27:e plats och lika många träffar.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2019 00:04

Med två 24-serier ligger Fredrik Larsson bäst till av de tre svenskarna som skjuter i världscupen i Acapulco, Mexiko. Fredrik innehar en 23:e plats inför morgondagens fortsättning. Stefan Nilsson sköt fullt i sin första serie men bommade två duvor i andra serien och tappade många placeringar pga det. Stefan ligger 27:a. 
Marcus Svensson fick det inte riktigt att stämma idag, med 46 träffar (24+22) halkade han långt efter och får se till kriga på imorn för att få en hygglig placering. 

- Om man ska summera intrycken från våra aktiva så kan man säga att Fredrik var nöjd, Stefan var halvnöjd och Marcus var missnöjd, meddelar Jonas Edman. 

- Det är dock inte helt lättskjutet här i Acapulco, för det första så är det varmt och fuktigt vilket suger musten ur såväl aktiva som ledare, på toppen av detta så blåser det kraftigt vilket gör att duvorna inte alltid flyger som de ska.
Hastigheten på duvorna är också kraftigt uppskruvade på några banor vilket försvårar ytterligare, förklarar Jonas Edman. 

Fyra skyttar sköt fullt, 50/50, däribland världsettan Vincent Hancock och världsnian Mansour Al Rashedi. Tolv skyttar noterar 49/50 efter dag 1, vilket säger en del om nivån på världscupen. 

Än finns det hopp om en final för Fredrik och Stefan men då behöver skärpan vara hundraprocenting i morgondagens tre serier.
-  När jag summerar mina intryck efter första dagen så är jag ganska nöjd. Gör vi en bra andradag har vi chans till framskjutna placeringar, säger Jonas Edman. 

Tävlingen fortsätter under måndagen med start ca 16:00 svensk tid. 

Victoria Larsson tvingades tyvärr dra sig ur damernas skeet-tävling pga magsjuka. 

Acapulco - Herrarnas skeet
Resultatlista efter dag 1


Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link