Hoppa till sidans innehåll

Dubbla silver för Elin Åhlin i Århus

19 MAJ 2019 11:36
Under veckan avgjordes Europacupen för gevär 300m i danska Århus. Elin Åhlin sköt stabilt och kunde ta två silvermedaljer med sig hem, det ena i helmatch och det andra i "60 ligg". De svenska herrarna fick med sig ett lagsilver hem.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2019 11:36

Elin Åhlin, Bälgviken Skf, visade upp fin skytteform på Europacupen i Århus. Hon inledde tävlingsveckan med att skjuta 1169 i damernas helmatch, 3x40. Den poängen var fem poäng efter segraren Silvia Guignard, Schweiz, men räckte ändå till ett svenskt silver. 
- Jag är väldigt nöjd med matchens genomförande. Det var lite spänt och nervöst så jag hade lite bekymmer med att få av skotten emellanåt, jag blev passiv och fick inte rätt tajming i skottögonblicket. Men jag gav inte upp utan jobbade noggrant och metodiskt med varje skott och det gav mig ett väldigt bra resultat till sist, meddelar Elin när vi får en kort chatstund med henne på facebook. 

Silvia Guignard var även den som överglänste Elin i damernas 60 skott liggande, där schweiziskan sköt fullt; 600 poäng. Elins 597 gav henne emellertid en ny silvermedalj. 
- Jag är jättenöjd med mina prestationer. Jag har genomfört två bra matcher och fått bra utdelning på dem, både resultat- och placeringsmässigt, sammanfattar Elin. 

Herrarnas tävling i 60 skott liggande var stenhård med fyra skyttar på 599 poäng. Johan Gustafsson, Bromma-Solna Skf, blev bäste svensk på en femte plats och 597. 

Men de svenska herrarna reste inte hem lottlösa. Ett silver blev det för Johan tillsammans med lagkamraterna Per Sandberg och Stefan Ahlesved då de placerade sig på andra plats i lagtävlingen. 


Det svenska herrlaget i 300m gevär (fr.v:) Stefan Ahlesved, Johan Gustafsson och Per Sandberg

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link