Hoppa till sidans innehåll

Tre svenska skeetskyttar uttagna av SOK att delta i European Games

03 APR 2019 12:13
SOK har tagit ut tre svenska skeetskyttar till sommarens trupp i Europeiska Spelen som går i Minsk, 21-30 juni. För skeetskyttarna finns dessutom kvotplatser till OS i Tokyo nästa år att skjuta om.
  • Skapad: 03 APR 2019 12:13

Sveriges Olympiska Kommitté har idag, onsdag 3 april, tagit ut de första fem idrottarna som ska tävla i Europeiska Spelen i Minsk. De uttagna är skeetskyttarna Marcus Svensson, Stefan Nilsson och Victoria Larsson samt boxarna Agnes Alexiusson och Love Holgersson.
- Europeiska Spelen är ett viktig steg på vägen mot OS i Tokyo. Sverige kommer att ha en trupp på 50-60 aktiva i Minsk, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Det svenska skeetskyttarna har haft fina internationella framgångar de senaste åren. Både Marcus Svensson och Stefan Nilsson tog sig till OS-final i Rio 2016, där Svensson tog silver och Nilsson slutade sexa. Dessutom tog Victoria Larsson brons i sin internationella mästerskapsdebut på EM i augusti förra året. För skeetskyttarna finns dessutom kvotplatser till OS i Tokyo nästa år att skjuta om under Europeiska Spelen i Minsk 21-30 juni.

- Europeiska spelen är en viktig tävling för oss. Det är viktiga OS-kval som pågår i Minsk och vi kan genrepa många funktioner inför spelen i Tokyo och börja bygga det olympiska laget, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo.

Nästa uttagning till Europeiska Spelen sker i början av maj månad.FAKTA/Europeiska Spelen

Minsk blir andra gången som Europeiska Olympiska Kommittén arrangerar ett OS för Europa. Första gången var i Baku 2015.

Totalt ingår 15 idrotter - badminton, basket (3x3), beachfotboll, bordtennis, boxning, brottning, bågskytte, cykel, friidrott, gymnastik, kanot, karate, judo, sambo och skytte - i tävlingarna som pågår i Vitryssland 21-30 juni i år. Cirka 4 000 idrottare kommer att tävla om medaljer i totalt 199 grenar. För minst åtta av idrotterna har tävlingarna även betydelse för kvalet till OS i Tokyo nästa år.

Utöver medaljer i Europeiska Spelen har tävingarna EM-status för judo, badminton samt boxning (herrar).

 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link