Hoppa till sidans innehåll

Nytt kanonresultat av Madsen

28 MAJ 2019 15:08
Gevärsskytten Marcus Madsens fina form håller i sig. I dagens VC-tävling i München sköt han karriärens hittills högsta poäng i VC-sammanhang; 628.4. "Det hade räckt till final på vilken tävling som helst utom just här i München", sa Marcus efteråt.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2019 15:08

Marcus kom till München i storform med ett nytt svenskt rekord (633,3) i kroppen. Dessförinnan tog han sin främsta VC-placering i Peking (14:e plats). Idag slog han till igen(!) genom att svara för karriärens hittills högsta grundomgångspoäng i världscupsammanhang; 628.4. Med den poängen placerade sig Marcus som åtta i sitt skjutlag och som 17:e man totalt, vilket säger en hel del om hur stenhård konkurrensen är här i München.

Vi fick en pratstund med Marcus efter matchen och det här hade han att säga om sin prestation:
"Jag gjorde en riktigt bra vändning på matchen och vände om en dålig första halva till en riktigt bra andra halva. Resultatet är det högsta jag har skjutit på världscup hittills. Poängen hade räckt till final på vilken tävling som helst utom just här i München. Men jag är nöjd, det är ett steg framåt och det blir bättre för varje gång nu", säger Marcus.  

0,2 från världsrekordet i Hannover och nu två raka topp20-platser på världscupen; Marcus visar att han på allvar närmar sig de allra bästa i världen. Fortsätter han utvecklas i den här takten är VC-final bara en tidsfråga.
Vad upplever du vara de sista pusselbitarna som saknas för att du ska kunna nå final? 

- Utanför-VC tävlingarna skjuter jag ännu högre poäng så jag vet till 100% att jag har vad som krävs för skjuta högre och vara stabil. Gäller att få med den mentala biten att prestera på dessa större tävlingar med mer press. Det är den sista stora pusselbiten, analyserar Marcus. 

Finalen sändes på ISSF:s youtube-kanal och finns att se här nedan. 

Damernas 3x40 inleddes idag med elimeringsmatchen där Linda Olofsson, Anna Normann och Lotten Johansson tog sig vidare till morgondagens kvalificering. För resultat se länken nedan.  

Imorn är det också dags för våra pistoldamer; Vendela Sörensson och Michaela Jansson att göra entré i tävlingen. 

Resultat Världscupen i München:
Herrarnas Luftgevär 10m
Damernas Gevär 3x40 


SE FINALEN I HERRARNAS 10M LUFTGEVÄR


Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo www
SponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link