Hoppa till sidans innehåll

VC-semi i Lonato för Victoria Larsson

27 APR 2022 17:20
Victoria Larsson tog sig vidare till semifinal i damernas skeet efter att ha fixat en femte placering i grundomgången. Det blev dock tidigt respass i semifinalen.
  • Uppdaterad: 27 APR 2022 17:20

Via dagens två 23-serier grejade Victoria Larsson en femte plats i grundomgången med en totalpoäng på 118. Victoria blev därmed en av de åtta  skyttarna som kvalificerade sig till semifinal. 
Det blev dock en snabb sorti i semifinalen efter två tidiga dubbelbommar som satte henne på efterkälken. 
- Överlag är jag nöjd med skyttet. Men jag kan inte säga att jag är nöjd med skyttet i semin, men det känns kul att jag tog mig dit, säger Victoria om sin insats. 

- Vickan har gjort en mycket bra och stabil tävling. Hon börjar komma överens med sitt nya hagelgevär som hon endast har haft i cirka en månad. Hon är såklart besviken över att hon inte fick till det i semin men i det stora hela är hon nöjd, kommenterar lagledare Stefan Nilsson. 

Resultat - skeet damer

I herrtävlingen blev en annan Stefan Nilsson bäst placerade svensk med en 20:e plats och 120 träffade duvor. Stefan inledde trögt igår med två 23:or men i dagens två serier smaskade han in en 25 och en 24 och kunde klättra ett gäng placeringar.  
- Stefan inledde lite svagt och kämpade med att hitta koordinationen med bössa och duva. Men han sköt sig in i matchen och avslutade fint, summerar lagledaren med samma namn. 

Övriga svenska resultat: 

Marcus Svensson - 118 träffar, 47:e plats 
- Marcus sköt bra igår och hade bra koll. Han hade dock lite otur i andra serien då ett ordentligt åskväder drog in och det blev riktigt mörkt. Han tappade några duvor på grund av att han inte fick syn på dom i starten. 

Henrik Jansson - 117 träffar, 52:a plats
- Henrik har även han kämpat med koordinationen och han fick inte riktigt ihop det.

Mark Binnermark - 115 träffar, 72:a plats
- Mark har gjort en bra första världscup. Han har hållit ihop sin teknik på ett bra sätt i det stora hela. Och han har fått nyttiga erfarenheter.

Resultat - skeet herrar


Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...