Hoppa till sidans innehåll

Värdefull erfarenhet i Suhl för gevärsskyttarna

10 MAJ 2022 21:58
Våra svenska gevärsjunuiorer stötte på tufft motstånd direkt i juniorvärldscupen i Suhl. Victor Lindgrens 13:e plats  pojkklassen var dagens högsta placering. Bland tjejerna sköt Amanda Carlsson 623.0 men på tjejsidan räckte inte ens 628.0 till semi.
  • Skapad: 10 MAJ 2022 21:58

Idag inleddes juniorvärldscupen i tyska Suhl och först ut på banan var våra svenska gevärsjuniorer. På killsidan visade Victor Lindgren en gång prov på stabilt skytte i internationella sammanhang då han prickade in 623.3 och knep en 13:e plats i tävlingen, bara 1.4 poäng ifrån en semifinalplats. Frans Rasmusson slutade på 31:a plats med 618.2 poäng. 

Killarnas kommentarer efter matchen: 
Frans Rasmusson: Nervöst men hanterade det genom att arbeta med andningen och positiva tankar. Ska vara mer konsekvent med avfyrningen till nästa tävling.
Victor Lindgren: Var nervös men kontrollerade det i förberedelserna och genom att andas. Ska förbättra på att fullfölja skotten till slutet, efterriktning.

Resultat luftgevär - herrjuniorer 

Sedan var det tjejernas tur där Sverige hade tre skyttar med i startfältet.
Det var oerhört höga poäng överlag i tjejernas klass, 628.0 räckte inte ens till  semi (!). Amanda Carlsson sköt en fin poäng, 623.0 men för dagen räckte det bara till en 32:a placering. Victoria Olsson Spennare blev 69:a på 614.5 och Evelina Sundströms 612.4 gav en 73:a plats i den stenhårda konkurrensen. 

Tjejernas kommentarer efter matchen:
Amanda Carlsson: Mycket tankar som störde mitt utförande men jobbade på att vara mer här och nu. Serierna var jämna och till nästa gång ska jag arbeta mer med förberedelserna.
Evelina Sundström: Väldigt nervöst men arbetade mycket med skottplanen och även förberedelserna. Till nästa gång ska jag arbeta hårdare med min matchplan och andningen.
Victoria Olsson Spennare: Utifrån mina förutsättningar var jag envis och kunde utföra matchen. Jag fick ändra taktik och fokusera mer på andning och förberedelserna för att få iväg skotten fortare. Jag ska jobba vidare mot andra tävlingar.

Resultat luftgevär - damjuniorer

Slutkommentar från ledarna, Paul Larm och Patrik Hjortskull:
Bra för våra juniorer att få möjligheten att delta i dessa tävlingar. Utifrån varje skytts förutsättningar har det varit en helt okej dag. Nu vilar vi upp oss och tar nya tag på torsdag och fredag. 


Pistolskyttarna skjuter individuella tävlingarna i morgon, onsdag 11 maj. Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...