Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsläger i Skövde med fokus på OS

28 JUN 2021 11:50
Den 1-4 juli arrangeras ett ungdomsläger i Skövde för våra unga lovande skyttar med ambition på en framtida OS-satsning. Huvudansvarig för lägret är OS-meriterade skeetskytten Therese Lundqvist.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2021 11:50

Den 1-4 juli arrangeras ett ungdomsläger i Skövde för våra unga lovande skyttar inom OS-disciplinerna. Tanken är att genomföra ett längre läger, torsdag-söndag, där våra aktiva erbjuds träningsmöjlighet i form av skytte. Detta kommer varvas med fystester, utbildning inom kost och hälsa samt idrottspsykolgi. Dessutom kommer vår förbundsschef tillika OS-guldmedaljören, Jonas Edman, vara på plats en av dagarna för att informera om vad som krävs för att komma till OS, där ett första viktigt steg är att komma med i SOK:s Topp och talangprogram. Kvällarna ska ägnas åt teambuildingaktiviteter, helt enkelt ett roligt och lärorikt läger för alla. 
Detta läger skapar möjligheter för deltagare och ledare att utbyta information och erfarenheter samt hitta områden att fortsätta samarbeta inom och tillsammans bygga upp en stark teamkänsla i svenska landslaget

2020 och 2021 har hittills varit besvärliga år för hela skytteverksamheten. Ett stort problem för våra elitjuniorer är att de inte haft möjlighet att resa på internationella tävlingar och därmed skaffa sig den erfarenhet som är så viktig för en framtida OS-satsning. Detta läger blir en bra återstart för att inspirera och motivera juniorerna men även en nystart för ledare och tränare att hitta synergieffekter mellan varandra.

Huvudansvarig för lägret är OS-meriterade skeetskytten Therese Lundqvist som numera är ordförande i lerduvesektionen och arbetar till vardags på Svenska bågskytteförbundet. Therese tävlade i OS i London 2012, där hon var ytterst nära att nå final i damernas skeet men blev 7:a efter särskjutning. 

DELTAGARE PÅ LÄGRET

Gevär              
Hannah Göransson, ledare
Frans Rasmusson
Elias Johansson
Johanna Andersson
Viktor Klemmedsson
                        
Lerduva
Stefan Nilsson, Ledare
Mark Binnermark
Theo Svärd
Kasper Svensson
David Johnsson
Mathilda Johansson               

Pistol               
Lars-Erik Bjuhr, Ledare
Isak Ahlqvist
Emelie Fält
Simon Sandén
Pernilla Lander Nordin
Michaela Jansson

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...