Hoppa till sidans innehåll

Två gevärsskyttar tilldelas Elitidrottsstipendium

09 OKT 2020 11:28
Ludwig Wässman från Västerås samt Louise Rosell från Färjestaden på Öland har i år blivit tilldelade Riksidrottsförbundet och Svenska Spels Elitidrottsstipendium!
  • Uppdaterad: 09 OKT 2020 11:29

Vi säger alltså grattis till Ludwig Wässman från Västerås, tävlande för Björksta Uskf och Louise Rosell från Färjestaden på Öland, tävlande för Algutsrums SF för deras tilldelning av Elitidrottsstipendium för att kunna satsa på en elitkarriär vid sidan av studier. 

Om RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium 2020-2021

Elitidrottsstipendiet är ett samarbete tillsammans med Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. 

Genom elitidrottsstipendiet hoppas vi ska kunna så långt som möjligt skapa goda förutsättningar för landslagsutövare så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt.  

Syftet med stipendiet är kunna ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären. 

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium har deltats ut sedan 1980, och många framgångsrika idrottare har fått stipendiet. 

 

  • Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till ca 60 aktiva. 
  • Resursstöd från Riksidrottsförbundet i form av idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition.  
  • Ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan. 
  • Ingång i vårdappen, Svensk Idrottshälsa. (i Appstore eller Google Play)

Läs mer här: 

Elitidrottsstipendium till 60 idrottare från 35 idrotter

 

Skribent: Alexander Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link