Hoppa till sidans innehåll

Trippla svenska medaljer i viltmåls-VM

05 AUG 2022 15:04
Det blev hela tre svenska medaljer idag på viltmåls-VM i Frankrike. Emil Martinsson och Jesper Nyberg gjorde upp om guldet i särskjutning där Emil drog längsta strået. Oscar Eliasson sköt hem bronset i juniorklassen.
  • Uppdaterad: 05 AUG 2022 15:04

Det blev en helsvensk uppgörelse om guldet och världsmästartiteln på 50 m blandade lopp i franska Chateauroux. Emil Martinsson och Jesper Nyberg slutade båda på 391 poäng och det såg ut som de skulle få särskjuta om silvret då ukrainaren Ihor Kizyma, som var i ledning, hade en runda kvar att skjuta. Men ukrainaren tappade några poäng för mycket på sista tio skotten vilket innebar att bägge svenskarna gick upp på delad första plats och istället stod en guldmedalj på spel i särskjutningen.  Det blev en oerhört tajt guldfinal där Emil till slut kunde avgå med segern med endast två poängs marginal.
- Det blev rutinen som fällde avgörandet. Det är som vi brukar säga; man måste slå Emil för att vinna, och det är Jesper väl medveten om. Det blev extra spännande på slutet då Emil fick skjuta om ett skott när bössan klickade, men han höll nerverna i styr, berättar lagledare Calle Gilljam.

I juniorklassen lyckades Oscar Eliasson ta hem bronset med 382 poäng - bara var en poäng bakom silvermedaljören Aaro Juhani Vuorimaa från Finland.
- Kul för Oscar. Det här är ändå hans största tävling hittills, han har bara deltagit i EM tidigare. Igår fick han inte skyttet att stämma men idag var han mer avslappnad och sköt på den nivå som han brukar och det räckte till medalj, konstaterar Calle Gilljam.
Den andra svenska junioren, Albin Martinsson, slutade på sjunde plats med 362 poäng.

Så dagens svenska medaljskörd innehöll samtliga valörer: ett guld, ett silver och ett brons.
- Jag är supernöjd med allas resultat idag. Framförallt Pontus Thuressons resultat (381 poäng och 11:e plats, red.anm.) som var högre än förväntat, avrundar Calle.

VM 50 m blandade lopp
Resultat herrar 

Resultat herrjuniorer


Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...