Hoppa till sidans innehåll

Tre svenska skyttar tävlar i Bakus världscup

30 MAJ 2022 17:26
Gevärsskyttarna Marcus Madsen och Amanda Carlsson samt skeetskytten Victoria Larsson tävlar i världscupen i Baku som inleddes i helgen.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2022 17:26

Det har varit packat med internationella tävlingar senaste veckorna, med många svenska deltagare på plats som lyckligtvis också genererat en fenomenal leverans på medaljsidan. I helgen inleddes världscuptävlingarna i Baku men här finns endast tre svenska skyttar med i startfältet. Två av dessa, Marcus Madsen och Amanda Carlsson, har redan hunnit avklara lufttävlingarna.
Junioren Amanda Carlsson, gör i Baku sin andra VC-tävling i seniorsammanhang, och i lördagens individuella match slutade Amanda på 58:e plats bland damerna, med 622.7 poäng. 

- Såklart var det anspänt men jag jobbade på väldigt bra trots att poängen inte var det jag hade hoppats på. Jag kan se att träningen har gett resultat och det är bara att jobba vidare. Tar med mig många positiva saker härifrån, skriver Amanda i ett textmeddelande.  

Baku är Marcus Madsens tredje VC-tävling denna säsong. Senast i Rio fick Marcus inte riktigt till det i luftskyttet (620.3 och 30:e plats) men i lördagens lufttävling blev det en 19:e plats med 625.9 poäng - vilket är ett steg i helt rätt riktning för den hårt kämpande Marcus. På herrsidan krävdes 628.6 poäng för att nå semifinal. 

Idag, (måndag) stod mixedklassen i 10 m luftgevär på schemat och där ställde Marcus och Amanda upp som lag. Med 623.5 poäng hamnade svenskparet på 23:e plats. Mixed-guldet gick till Korea. 

För Amanda Carlssons del är tävlingen nu avslutad medan Marcus har korthållsskyttet kvar på sitt program, som startar på onsdag. 
- Jag är väldigt nöjd med luftskyttet här i Baku. Mycket fina prestationer och genomförde mina planer väldigt bra. Bra, stabila resultat fick jag även om jag tycker att jobbet förtjänade lite mer denna gången. Men det kommer vid nästa tillfälle istället, summerar Marcus. 

Det skjuts även lerduva på världscuptävlingen i Baku och där hittar vi den tredje svenska deltagaren, nämligen Victoria Larsson - som dessutom är i kanonform efter GP-segern och nytt PB (120) förra veckan i Granada. Damernas Skeet startar på fredag. 


Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...