Hoppa till sidans innehåll

Tre nya svenska viltmålsmedaljer på EM

27 MAR 2022 14:52
Det blev en så kallad "favorit i repris" när viltmålets blandade lopp avgjordes på lördagen, där Sverige återigen la beslag på både guldet och silvret i seniorklassen medan Oscar Eliasson sköt hem sitt andra silver i Hamar.
  • Skapad: 27 MAR 2022 14:52

Under lördagen skördade våra svenska viltmålsskyttar ytterliggare tre medaljer, denna gång i tävlingsformen blandade lopp. Emil Martinsson stod än en gång överst på pallen medan Jesper Nyberg kunde addera en ny silvermedalj till samlingen.

Ingen, eller inget, kunde dock hota Emil Martinsson från att hem guldet, inte ens tekniskt strul med banan som tvingade Emil till ett avbrott i första serien. Med en sådan strulig start är det lätt hänt att man tappar fokus, men det påverkade inte en rutinerad mästerskytt som Emil Martinsson. Med två starka 193 serier, 386 poäng totalt var Emil hela 7 poäng före närmsta två konkurrenterna, Jesper Nyberg och tjecken Jonas Bedrich, som båda sköt 379 poäng.
Nyberg och Bedrich fick därmed göra upp i en särskjutning om silver och brons, som alltså slutade med en blågul triumf efter 17-17 i första skiljeskotten och 18-16 till Jesper i andra.

Det tål att understrykas att Emil Martinsson är den mest framgångsrika skytt vi har och han har nu tagit 50 internationella medaljer (EM, VM, WC) individuellt. Oklart hur många SM medaljer han har men det är lådvis(!). I juniorklassen såg Oscar Eliasson till att ta sin andra silvermedalj i Hamar. Med delserierna 185 och 190 summerades han till 375 poäng. Juniorguldet gick till Gor Kachatryan, Armenien, som sköt ihop 383 poäng. 

RESULTAT, Running target blandade lopp herrar

RESULTAT, Running target blandade lopp, herrjuniorer

Under lördagen avgjordes även mixed team-klasserna för pistol- och gevärsskyttarna. Det blev dock inga högre placeringar för de två svenska mixedlagen. För pistolskyttarna Vendela Sörensson och Morgan Johansson Cropper blev det en 28:e plats på 560 poäng där Morgan ändå stod för en stabil insats genom att leverera tre 96 serier, 288 poäng.

Mixedlaget i gävär med Marcus Madsen och Isabelle Johansson slutade 23:a i tävlingen på 622.1 poäng. Marcus fick trots allt ihop tre bra serier; samtliga över 104 och totalt 313.9 poäng. För att sätta Marcus resultat i perspektiv så knep Norge den åttonde och sista biljetten till semifinal via 312.3 och 314.7.  

RESULTAT, luftpistol mixed teams

RESULTAT, Luftgevär mixed teams


När vi summerar årets medaljskörd på luft-EM så gläds vi åt sex medaljer i viltmål, varav två guld och fyra silver. Dessutom vann våra gevärjuniorer ett brons i mixed teams. Utöver det ett flertal utmärkande individuella prestationer som ger mersmak inför framtiden. 


Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...