Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka medaljen för Elin - brons i 60 ligg

29 JUL 2022 20:22
Kaffe kaka, tredje raka... EM-medaljen för Elin Åhlin. Idag vann hon brons i damernas 60 skott liggande. Bland herrarna blev Johan Gustafsson bäste svensk med en femte plats.
  • Skapad: 29 JUL 2022 20:22

EM-medaljerna fullständigt regnar in för Elin Åhlin. Först silver i damernas frigeär 3x20 och igår ett nytt silver ihop med Kallle Olsson i mixed 3x20 och idag slog hon till med ett brons i damernas 60 skott liggande. Medalj för tredje dagen i följd.  
Med 594 poäng (16x) var Elin en poäng före rivalen Silvia Guignard, Schweiz, och en poäng bakom silvermedaljören Karolina Kowalczyk från Polen. Elins tredje serie var hennes svagaste med 97 i övrigt var det bara 99- och 100-serier i poängprotokollet. Anja Senti, Schewiz, vann guldet efter sylvasst skytte vilket hennes 597 poäng (varav 29 innertior vittnar) om. 

- Dagens match var tuff! Mycket nerver från start så det plus en del tankar fick jag jobba med under hela matchen. Men jag tog det metodiskt skott för skott och gav aldrig upp vilket verkligen belönade sig idag. Så jag är mycket nöjd över mitt genomförande, säger Elin och utvecklar: "Formen känns väldigt bra. Skjutställningarna känns väldigt stabila och det är tryggt att ha med sig. Hjärnkontoret har fått jobba hårt under denna vecka så där är jag väldigt glad över att jag lyckats behålla lugnet och metodiken trots att nerverna är ständigt närvarande." 

Den andra svenskan, Marie Enqvist, slutade på 16:e plats med 580 (25x) poäng. 

I herrarnas startfält fanns tre av våra främsta 300-metersskyttar med; Johan Gustafsson, Pär Sandberg och Karl Olsson. Johan Gustafssons femte plats blev den högsta svenska placeringen, dock på samma poäng (592) som Kalle, endast innertiorna skilde dem åt i resultatlistan där Kalle blev 7:a. Pär Sandberg blev tia med 591 poäng, så samtliga svenskar i topp-10 i det trettio man starka startfältet. Dansken Steffen Olsen tog hem herrguldet på 595 poäng. 

Johan Gustafsson säger följande om sin egen insats i dagens herrmatch: 
- Kontrollerat med mycket tight känsla, dock väldigt svårskjutet när det är så varmt och fuktigt vilket gör att miraget (värmevågorna) trycker skotten längre ut än vad vindvimplarna visar. Genomförde matchen med tanken att är det svårt för mig så är det minst lika svårt för alla andra och lät mig därför inte påverkas av att resultat var oväntat lågt, det var det för alla andra också. Nu laddar vi om för den mixade lagtävlingen i liggande imorgon där vi har bra möjlighetet för nya medaljer.

EM 300 m gevär i Zagreb
Resultat från sius.com


Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...