Hoppa till sidans innehåll

Totalförsvaret söker beredskapsinformatörer

25 JUL 2022 10:56
Under 2022–24 genomförs en beredskapsutställning för gymnasieungdomar i samarbete mellan MSB, Statens försvarshistoriska muséer och Riksantikvarieämbetet. Vi frivilliga försvarsorganisationer har i uppdrag att bemanna utställningen med informatörer.
  • Skapad: 25 JUL 2022 10:56

Under 2022–2024 kommer utställningen ”Rädd eller beredd? Upplev krisen och testa din beredskap – en livsviktig utställning” att besöka utvalda gymnasieskolor i varje region.  Syftet är att öka kunskapen om Sveriges och individens beredskap vid kris och krig. Vi frivilliga försvarsorganisationer har en särskild roll inom försvarsupplysning och har därför fått i uppdrag att bemanna utställningen med informatörer.

Vi söker dig som vill medverka i en unik satsning och möta en yngre målgrupp. Vi kommer att prioritera sökande i åldersgruppen 20–30 år. Din uppgift är att möta gymnasieungdomarna, fånga upp deras reaktioner samt stimulera till diskussion om totalförsvaret. Vi ser därför gärna att du har ett intresse av totalförsvarsfrågor, gillar att samtala och engagerar människor samt är en professionell företrädare för uppdragsgivaren. Medlemskap inom en frivillig försvarsorganisation är ett krav.

Du ska kunna medverka på en utbildning 29-30 oktober i Östersund samt arbeta minst 3-5 dagar under en treveckorsperiod med start v.47. Arbetet sker på dagtid varpå det är en fördel om du har ett flexibelt arbete eller kanske studerar. Utvalda informatörer får utbildning samt ersättning för sin medverkan både vid utbildning och dagarna du arbetar som informatör.
 
Låter det här som något för dig? Du som är medlem i en frivillig försvarsorganisation - skicka in din intresseanmälan direkt, sista ansökningsdag är 8 augusti. I början på september lämnas besked om du blivit antagen. Är du inte medlem men vill bli det? Läs mer på frivilligutbildning.se.
 
Det går bra att söka även efter den 8 augusti. Då kan vi dock inte garantera att du hinner vara med i denna uttagning. Men vi kommer ha behov av fler informatörer och då uppskattar vi att du redan nu söker.
 
Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår projektledare Tina Nordén, This is a mailto link

FYLL I DIN ANSÖKAN HÄR:
http://bkrn.se/beredskapsinformator.

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...