Hoppa till sidans innehåll

SvSF replikerar i blyfrågan - Läs vårt svar

06 SEP 2022 08:00
ECHA har utarbetat ett förslag till begränsning av användningen av bly i ammunition för jakt, utomhussport och fiske. SvSF har tillsammans med övriga inom jakt och skytterörelsen tagit ställning till förslagets utkast och kommenterat.
  • Skapad: 06 SEP 2022 08:00

På begäran av Europeiska kommissionen har Europeiska kemikaliemyndigheten (ECHA) utarbetat ett förslag till begränsning av användningen av bly i ammunition för jakt, utomhussport och fiske. Förra året lämnade vi in uppgifter när samrådsperioden var öppen för begränsningsrapporten. ECHA fick in totalt 319 synpunkter under detta samråd.

Tidigare i år offentliggjorde ECHAs två underkommittéer – riskbedömningskommittén (RAC) och kommittén för socioekonomisk analys (SEAC) – sina yttranden. Från begränsningsförslaget tar RAC upp frågor om människors hälsa och miljöfrågor och SEAC analyserar socioekonomiska effekter. Även under denna delen av begränsningsprocessen har vi, tillsammans med övriga inom jakt och skytterörelsen, tagit ställning till förslagets utkast och kommenterat. Ni kan ta del av det inskickade materialet här.

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...