Hoppa till sidans innehåll

Stopp också för enstaka matcher eller tävlingar för unga

01 MAR 2021 13:05
Folkhälsomyndigheten har fattat beslut att idrottsrörelsen ska avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.
  • Skapad: 01 MAR 2021 13:05

Det undantag som tidigare fanns för personer föda 2005 och senare är nu borttaget. Vi ska nu avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott och digitala tävlingar. RF förtydligar också att yrkesmässig idrott inte omfattar juniorer, utan enbart nationell eller internationell elitnivå för seniorer som har idrotten som sin huvudsakliga sysselsättning.

Läget är allvarligt och det är oerhört viktigt att idrottsrörelsen fortsätter följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. Många inom idrottsrörelsen har tagit stort ansvar, idrottsrörelsen har fått ett förtroende att hålla igång viss verksamhet, ett förtroende vi ska vårda, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att säkerställa att verksamheten fullt ut genomförs i enlighet med de gällande rekommendationerna.

Om du veta hur detta påverkar oss kan du läsa mer i våra tillfälliga träningsrekommendationer & tävlingsreglemente som återfinns under regler och bestämmelser.

Skribent: Jonas Edman
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...