Hoppa till sidans innehåll

"Stolpe ut" för svenska skeetskyttarna

09 SEP 2022 15:19
Det blev tyvärr inga individuella EM-medaljer för våra svenska skeetskyttar. Stefan Nilsson, Henrik Jansson och Victoria Larsson nosade på semifinalerna men drog alla de kortare strået.
  • Skapad: 09 SEP 2022 15:19

Med 74 av 75 träffar från gårdagen såg Stefan Nilsson ut att ha goda chanser att fixa en semifinalplats i herrarnas skeet. Men tre bommar från samma platta i fjärde serien gav svensken betydligt sämre odds att bli topp 8. Det skulle krävas 25 i sista serien, vilket Stefan förvisso sånär grejade, men nu blev det bara 24 och det räckte inte för att få särskjuta om semifinalplatserna (121 krävdes för särskjutning.). Totalt 120 för Stefan som placerade honom på 17:e plats bland herrarna. Henrik Jansson kom faktiskt en placering före Stefan, på samma poäng (120), tack vare två stabila 24 serier idag. Henrik hade en 22-serie från igår som enda plump i protokollet - i övrigt har han levererat riktigt fint skytte under dessa två dagar, bl.a inledde han med två raka 25:or. 

Marcus Svensson fick en dålig start igår och har fått kämpa lite i motvind för att klättra placeringar. Det blev till sist en 31:a plats med 118 träffar. 
Fransosen Eric Delaunay blev bäst bland herrarna i grundomgången med imponerande 124 träffar. 

Trots stundtals svajigt skytte hade Victoria Larsson ändå häng på täten i damklassen. Victoria var nämligen inte den ende som bommade duvor lite här och var, så resultaten i damklassen var förhållandevis låga. Så med dagens skörd på 24 och 22 gav det Victoria sammanlagt 114 poäng, vilket var tillräckligt för att nå särskjutning om den sista semifinalplatsen. Victoria brukar vara vass i sådana sammanhang men idag hade hon inte riktigt flytet med sig och fick kliva av banan efter särskjutningen. 

- Absolut missnöjd med resultatet, poängen är väldigt låg men jag är nöjd med att tekniken ändå stämde bättre och bättre för varje serie. Haft en liten svacka hemma (bl.a sjuk i covid) så jag kom inte hit med självförtroendet på topp, vilket jag tror avspeglar sig i den låga poängen, summerar Victoria Larsson. 

- Ja, det var lite stople ut idag för alla svenskarna, säger Jonas Edman över telefon och fortsätter: "Jag tycker ändå nivån på skyttet är tillräckligt bra för att vi ska vara med och fajtas om medaljerna, men nu var marginalerna inte med oss och våra skyttar var en eller två duvor bort från avancemang."

Jonas Edman berättar vidare att det trots dagens besvikelse finns en positiv känsla och ett revanschsug i gruppen inför morgondagens mixed (Stefan och Victoria) och söndagens lagtävling för herrarna. 

Värt att notera är att Stefan Nilsson och Victoria Larsson är regerande Europamästare i mixedklassen och det svenska herrlaget är regerande världsmästare i lag. 


EM LERDUVA, Larnaca, Cypern
Resultat skeet herrar 

Resultat skeet damer 


Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...