Hoppa till sidans innehåll

Silver till Emil Martinssons på viltmåls-VM

04 AUG 2022 13:55
Första tävlingsklassen i viltmåls-VM, 50 m regelbundna lopp, är nu avklarad och det blev ett svenskt VM-silver till Emil Martinsson.
  • Uppdaterad: 04 AUG 2022 13:55

Emil låg trea efter gårdagens långsamma lopp och idag lyckades han göra vad som krävdes för att säkra silvret genom att skjuta 292 i snabbmomentet. Med 590 totalt på tavlan var han en poäng bakom guldmedaljören Ihor Kizyma från Ukraina. 
- Med tanke på att jag fick skjuta med lånat slutstycke och lånad ammunition så kan jag inte vara annat än nöjd med resultatet. Det var viktigt att jag låg med i toppen efter första dagen. Idag smet några skott och det tog lite för många skott att hitta tillbaka in i rytmen. Men kunde hålla ihop det hyfsat ändå. Det räckte idag, men synd när det bara var en poäng ifrån guldet. Men jag är nöjd, summerar Emil Martinsson på telefon.   

Jesper Nyberg sköt stabilt i snabben (290 poäng) men efter gårdagens 290 i långsamma loppen, låg han lite för många poäng efter täten för att kunna utmana om medaljerna, och fick nöja sig med en sjunde plats. 

Pontus Thuresson slutade på 13:e plats med 568 poäng. 

VM 50 m regelbundna lopp
Resultat herrar 

Resultat herrjuniorer

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...