Hoppa till sidans innehåll

Rickard Andersson fyra efter första dagen

26 AUG 2022 15:36
Lerduve-EM i Larnaca på Cypern startade idag med traptävlingen. Rickard Levin-Andersson sköt riktigt stabilt, 73 av 75, och ligger fyra inför lördagens avslutning.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2022 15:36

Rickard Levin-Andersson Levin har fått en lovande start på EM. Med första dagens tre serier avklarade noterade svensken endast två bommade duvor och ligger fyra inför fortsättningen imorgon, bara en poäng bakom ledaren, Jiri Liptak från Tjeckien. 

"Än så länge går det bra men vi är ju inte klara än. Men visst, det har funkat bra idag", skriver Rickard när vi får kontakt med honom via messenger. Han skriver vidare: "Jag har försökt köra mitt eget race. Hittade ett bra tempo så nu är det bara köra på i den här stilen tänker jag. Det är varmt som satan här, men skönt att inte frysa i alla fall". 

Din målsättningen inför morgondagens upplösning?
- Hålla jämnhet, göra samma sak varje gång. Inte så lätt som man kan tro haha.

Den andra svenske deltagaren i herrarnas trap, Andreas Norlén, fick en trevande start - bara 22 träffar i första serien - och fick sedan kämpa hårt för att klättra uppåt i resultatlistan. Det blev 23 och 24 i dagens två sista serier, så totalt 69 efter första dagen och med det resultatet liger han på 31:a plats. 

- Rickard har skjutit säkert och fint idag. Det ser riktigt bra ut. Träningen här nere har också gått bra så han kunde tävla med bra självförtroende idag.
Andreas fick en lite kämpigare inledning men ökade och avslutade bra. Hans träning har inte gått riktigt lika bra men har blivit bättre och bättre för varje dag.  Det sliter hårt med värmen här nere men som tur är så fläktar det lite nere på banorna, sammanfattar lagledare Pia Hansen. 

EM i Lerduva - Larnaca, Cypern
Resultat - trap herrar

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...