Hoppa till sidans innehåll

Rapport från FITASC VM i Italien

14 JUL 2022 17:21
Här kommer en rapport från FITASC VM i Italien.  I år har vi dam, jun, herr och senior (56+) lag som representerar Sverige. Det är över 1000 skyttar och 40 nationer som är med och tävlar.
  • Skapad: 14 JUL 2022 17:21

I år skjuter vi fitasc VM i Orvieto i Italien, tävlingen går över fyra dagar, torsdag till söndag. Vi kommer att skjuta 50 duvor om dagen så totalt 200 duvor. I år har vi dam, jun, herr och senior (56+) lag som representerar Sverige.  

I Damlaget skjuter Annika Johansson, Nimrod, Rebecka Bergkvist Svegeråsen och Anna Jarnald Trollhättan. Juniorlaget består av Pelle Persson Östgöta, Johan Frisk Skepplanda och Ludvig Jansson Tibro. Herrlaget representeras av  Fredrik Malmström Hässleholm, Markus Larsson Nimrod, Martin Andersson Nimrod och Jim Forsberg Vikbolandet. Seniorlaget består av Kim Jakobsen Växjö, Tommy Lövgren Trollhättan och mig Roger Jarnald Trollhättan. 
Förutom dessa skyttar så är det många andra från Sverige som har åkt på egen hand till tävlingen (28st). 

Resan 
De flesta som åker i laget samlas på hotellet vid Arlanda under söndagskvällen för uppstigning vid 3 på natten, vi vill vara i tid på flygplatsen p.g.a. allt krångel som är där nu.  

Mycket riktigt så är det riktigt långa köer på flygplatsen när vi kommer dit men vi hade tur och fick en av vakterna att hjälpa oss fram ibland köerna i och med att vi hade vapen att checka in. Incheckningen gick riktigt smidigt och efter ca en timma stod vi i säkerhetskontrollen som också flöt på riktigt bra. 

Flygresan till Rom gick bra trots 30 minuters försening, vi fick vårt bagage snabbt och lätt men var kommer bössorna? Som tur var så hade vi Joakim Larsson med oss som varit där bara en vecka innan för EM i jaktkombination så han hade koll. För de som vill veta så fick vi gå ut från bagagebanden (vilket inte känns bra) och upp en våning till incheckningsdiskarna och in vid personal kontrollen där hade polisen sitt tillhåll. Efter ca 30 minuter så kom alla våra bössor på en gång, vilket alltid är en lättnad, det gick enkelt att få ut bössorna med EU passet. 

När vi skulle hämta ut våra bilar då testades vårt tålamod för långsammare handläggning kan nog bara en svensk licenshandläggare konkurrera med. Till slut hade vi i alla fall fått ut våra fem bilar och kunde börja resan till hotellet i Bolsena. Väl där så kunde vi bara konstatera att Henrik Forsberg som höll i resan gjort ett bra jobb med att välja hotell, det ligger vid Bolsena sjön med en badstrand och glassbarer alldeles intill.Tisdag
 
Lite trötta med skjutsugna åkte de flesta av oss till banan för att reka samt träna lite och några åkte till en bana som låg i närheten.

Man kan konstatera att de har fantastiska möjligheter att bygga bra banor då de har ett kuperat landskap samt ett gammalt ”kalkbrott” med 50-60m höga kanter som de kan ställa kastare på. 
Efter att vi skjutit några träningsduvor för att testa ammunition så åkte vi tillbaka till hotellet, de flesta av oss var rejält trötta efer gårdagens resa. 
Onsdag invigning
 

Nästan alla tog en dag ledigt från skyttet för att ladda batterierna och gå på invigningen i Orvieto på kvällen. På invigningen fick alla sina starttider och var de ska börja på torsdagen. 

Det är över 1000 skyttar och 40 nationer som är med och tävlar så det gäller att hålla reda på sina starttider och vilka bussar man ska ta sig till banan med. 

Här kommer ni att hitta resultat löpande http://www.multipullsoft.it/Live/showMatch?matchs=NRAYT405.102.43&live=False 


Skribent: Roger Jarnald
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...