Hoppa till sidans innehåll

Paul Larm: "Haft på känn att något är på gång under en längre tid"

23 MAR 2022 10:50
De svenska pistol och gevärsjuniorerna gjorde bra ifrån sig på årets EM. Ett brons, två semifinaler och ett flertal starka individuella prestationer. Lagledarna Paul Larm och Lars Erik Bjuhr summerar juniorernas insatser.
  • Skapad: 23 MAR 2022 10:50

Det blev en lyckad tillställning i Hamar för våra juniorer inom gevär och pistol. Båda sektioner åkte i väg med full trupp, tre killar och tre tjejer i varje, och sammanlagt fyra ledare. Det var Europamästerskapen i 10 meter luft som gick av stapeln i norska Hamar. 

Redan första tävlingsdagen lyckades Victor Lindgren ta sig till en semifinal inom luftgevär. Väl där var konkurrensen lite för hård för att ta sig till final, men Victor lyckades till slut ta en hedrande femteplats. Pontus Kallin slutade på en 30:e plats och Frans Rasmusson på 36:e. 

Damjuniorerna hade det lite tuffare och hamnade 19, 34 och 54 genom Johanna Andersson, Amanda Karlsson och Victoria Spennare Olsson. 

Victors insats följdes dagen efter upp i en lyckad mix-tävling tillsammans med Amanda Carlsson där gevärs-paret lyckades kamma hem en bronspeng. I och med nya regler från i år, delade svenskarna bronspallen med Serbien efter Italien och Ungern på första- och andraplats. Men stort grattis till vårt svenska juniormix-lag!

På pistolsidan hade vi en del mästerskapsdebutander. Bara Simon Sandén, Pernilla Lander Nordin och Michaela Jansson har tidigare varit med i dessa sammanhang. På den individuella sidan blev Michaela Jansson bäste svensk på en 28:e plats. Men det gick även här desto bättre i mix-lagtävlingen. Michaela Jansson och Simon Sandén tog sig till ett semifinal-heat och slutade till slut på en åttondeplats. 

När sista dagen anlände för pistol- och gevärjuniorerna var det dags för lagtävling för killar respektive tjejer. Fullträffarna lyste med sin frånvaro och de bästa svenska platserna blev sjätteplats för gevärskillarna och sjundeplats för pistolkillarna. Värt att nämna här är dock Amanda Carlssons individuella prestation där hon delade högsta poängen i tävlingen. Starkt, Amanda!

Paul Larm, Lagledare för juniorerna i gevär:

"Haft på känn att något är på gång under en längre tid. Uppbyggnaden har varit att vi kunnat träna mycket under pandemin. Har jobbat mycket med triggers och tränat med toppgrupp senior och junior för sporrande. Hoppas att seniorer känner flåset. 

Många bra prestationer här i Hamar. En del debutanter och vi tryckt på mycket om vikten att göra sitt bästa. Anspänningen har märkts av i och med ett stort mästerskap. En bra period med bra träning och höga förhoppningar på många huvuden. Det tar också mycket kraft att jobba en hel match." 

Om bronset i mix säger Paul Larm: 
"De sköt på sin absoluta toppnivå, bara att gratulera de som tog guld och silver att de sköt ännu bättre denna gång."

Pauls summerar årets EM för gevärsjuniorerna med följande ord:
"Vi har en jättebra sammanhållning i gruppen och det har bidragit till skön stämning och det påverkar förmodligen prestationerna också. Även nyttan med tre coacher för att kunna vara alla skyttar till lags. Efter ett sånt här lyckat mästerskap känns framtiden ljus för gevär och vi ser redan framemot nästa mästerskap."

Lars Erik Bjuhr, Lagledare för juniorerna i pistol:

"Vi tar med oss inspirationen från ett stort mästerskap. Erfarenheten av det. Många av våra skyttar har inte den vanan sedan tidigare, och längesedan det var tävling överhuvudtaget. Även nyttan med att ha 21-åringar med sig, då dessa missat mästerskap efter pandemin."

Lars Erik fortsätter:
Gemenskapen i truppen, men också med gevär. Vi gör mycket ihop och det känns sammanhållet. Vi känner såklart delad glädje och stolthet över gevärs framgångar. Våra unga pistolskyttar gjorde det som hade sagts och så gott man kunde. Hela truppen gjorde ett bra jobb. Framförallt debutanterna gör en bra prestation på sitt första mästerskap. De har inte bara åkt för att vara med, utan gör även ett jobb hela vägen. Skrev ett brev till sig själva inför EM, som de sedan fick tillbaka efter mästerskapet och reflektera. 

Lars Eriks summering lyder:
"Ett lyckat EM med bra insatser men ändå prestationer som leder till fortsatt inspirerande arbete."

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...