Hoppa till sidans innehåll

Nytt svenskt lagguld och brons för Martinsson

09 AUG 2022 18:29
De svenska viltmålsherrarna slog till med nytt lagguld och Emil Martinsson fullbordade konststycket att ta individuell VM-medalj i samtliga discipliner, när han idag tog brons i 10 m blandade lopp.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2022 18:29

Idag avgjordes den sista tävlingen i årets världsmästerskap i viltmålsskytte då 10 m blandade lopp stod på dagsschemat. Efter första halvan låg både Jesper Nyberg och Emil Martinsson i topp 4 där ”Jeppe” såg ut att kunna plocka medalj, men det ville sig inte riktigt idag heller och Jesper missade pallplats med en ynka poäng (382 p). Emil sköt 583 och lyckades därmed ta en delad andra plats med ukrainaren Denys Babliuk. En särskjutning fick skilja dem åt, där Emil tyvärr drog det kortaste strået och fick nöja sig med en bronspeng. Medaljen innebar dock att Emil Martinsson tog individuell medalj i samtliga discipliner på 50 respektive 10 meter i detta världsmästerskap. Snacka om mästerligt!

Med Emil trea, Jesper fyra och Pontus Thuresson på 13:e plats placerade sig de svenska herrarna på första plats i lagtävlingen med sammanlagt 1138 poäng - hela 14 poäng före tvåan Korea. Svenskt lagguld för andra dagen i följd!


Lagguld för Sverige på 10 m - för andra dagen i följd. 

Lagledare Calle Gilljam sammanfattar den svenska insatsen i VM med följande ord:
- Helt klart ett lyckat mästerskap. Det var ju tredje försöket att arrangera detta VM, pga pandemin så väldigt skönt att det äntligen blev av. ”Jeppe” (Jesper Nyberg) har dessvärre haft lite stolpe ut hela mästerskapet och fått slita hårt för varje poäng, men har tyvärr saknat det sista lilla. Det var väl först idag som började gå åt rätt håll. Emil har ju rutinen att luta sig emot och han har verkligen gjort varit bäst när det gäller. Pontus har gjort bra resultat som hjälpt killarna ta hem bägge laggulden. Klart godkänd insats från hans sida.


Svenska truppen på viltmåls-VM i Chateauroux

Emil Martinsson säger följande om dagens prestation som räckte till bronsmedalj.
- Poängen var för dålig i mitt tycke men det var låga resultat över lag och då kan 383 räcka till medalj - även i sådana här sammanhang. Den poängen jag sköt idag ska jag egentligen klara vilken dag som helst, medger Emil en gnutta självkritiskt men tillägger sedan: ”Det är väl ett kvitto på att man har en hög lägsta nivå”.

Det var länge sedan du tävlade så här intensivt - Känner du dig sliten efter veckan som varit?
- Mjo, idag var nog den tuffaste dagen faktiskt. Det är tufft att prestera varje dag. Men jag tycker det som varit svårast att hantera är nerverna, de spelar en ett spratt ibland, säger Emil. 

Med fyra guld, två i lag och två individuella samt ett silver och ett brons, totalt sex medaljer kan Emil titulera sig ”kung av årets viltmåls-VM”. Närmaste konkurrent är ukrainaren Ihor Kyzima som, i och med guldet i dagens tävling, slutade på sammanlagt två guld, ett silver och ett brons.

För juniorerna blev det bara en medalj i årets VM. I dagens blandade lopp fortsatte det gå lite tungt för bägge svenskarna. Oscar Eliasson kämpade på bra men slutade femma på 367 poäng, vilket var 17 poäng ifrån pallplacering. Albin Martinsson blev tia på 344 poäng.
- Resultatmässigt har det kanske varit lite för låga poäng men det  har varit bra för Oscar och Albin att få komma ut och tävla efter det långa uppehållet. Man lär sig mycket ändå och får viktig erfarenhet, summerar Calle Gilljam avslutningsvis.

VM 10 mix/blandade lopp
Resultat herrar 

Resultat herrjuniorer

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...