Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

Nyttiga matcher i Suhl för pistoljuniorerna

11 MAJ 2022 22:38
Idag var det pistolskyttarnas tur att känna på hetluften i världscuptävlingen i Suhl för juniorer. Michaela Janssons 26:e plats och Simon Sandéns 31:a plats blev dagens bästa svenskplaceringar.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2022 22:38

Juniorvärldscupen i Suhl fortsatte idag med bl.a luftpistol, där fem svenska juniorer fanns med. Killarna var först ut där Simon Sandén levererade 561 poäng, varav 12 innertior, vilket resulterade i en 31:a plats. Det krävdes 573 med 21x för att gå vidare till semi. 
"Jag nådde mitt poäng mål så det är jag nöjd med, mitt utförande genom matchen kan bli bättre och jag känner att jag har några fler poäng undangömda," säger Simon om sin insats.

Martin Andersen sköt 554 (12x) och slutade 47:a. Martin var ändå nöjd med prestationen. 
- Jag har stundtals haft riktigt bra jobb, framförallt i slutet av matchen. Hade det lite kämpigt i andra och fjärde serien men jag lyckades kämpa mig ur det och avsluta på ett bra sätt. 

Resultat luftpistol - herrjuniorer


Pistolskyttarna i Suhl fr.v: Pernilla Lander Nordin, Martin Andersen, Sarah Kranendonk, Simon Sandén och Michaela Jansson

På eftermiddagen var det tjejernas tur. Michaela Jansson tog hem dagens bästa svenska placering via sin 26:e plats med 555 (15x) poäng. Dagens match gav henne insikt om vad hon behöver fortsätta slipa på. 
"Jag hade en tydlig plan innan och jobbade med den genom hela matchen, tyvärr höll det inte varje skott men jag vet var bristerna ligger och tycker den här matchen gav mig mycket lärdomar till kommande matcher här i Suhl, kommenterar Michaela. 

På 36:e plats kom Sarah Kranendonk med 553 (10x). För Sarah, som blott gör sin tredje internationella tävling, var matchen en viktig erfarenhet och ett resultat som hon kan vara nöjd med: "En bra genomförd match och en erfarenhet rikare! Det finns saker jag kan förbättra men jag är generellt väldigt nöjd med att kunna prestera trots de tankar och känslor som dök upp under matchen". 

Pernilla Lander Nordin sköt 545 (7x) och landade en 47:e placering. 
"Jag tycker att jag hade klart för mig vad jag skulle arbeta med under matchen och lyckades bra på många skott men det var för många som åkte för långt ut för att de bra skotten skulle ge resultat, det blev lite för mycket stolpe ut, analyserar Pernilla.  

I tjejernas klass var 565 (18x) resultatet som krävdes för semi. 

Resultat luftpistol - damjuniorer 

Vi låter nu lagledare Lars Erik Bjuhr få avrunda med sina reflektioner från dagen:
"Jag är riktigt nöjd med allas insatser då de har jobbat bra och utfört det som de planerat och vid något missat skott så kommer de igen på ett underbart sätt. Att uppfylla målen och samtidigt leverera resultat bland de bästa som de presterat visar på ett mycket fint arbete som ger respekt med sig."

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...