Hoppa till sidans innehåll

Ny Introduktionsutbildning och utbildningsmaterial för Steg 1

21 JUN 2021 10:33
Idag lanseras introduktionsutbildningen i banskytte för Korthåll och Gevär 6,5 inom Gevärssektionen i Utbildningsportalen.
Vi bjuder även på ett smakprov av kommande Steg 1-utbildningen i form av de grenspecifika delarna för Field Target och Lerduva.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2021 10:33

Introduktion - Banskjutning Korthåll/50m och Gevär 6,5/300m

Introduktionsutbildningarna är frivilliga utbildningar som riktar sig till föreningsmedlemmar som är helt nya inom skyttesporten eller befintliga medlemmar som är nyfikna på andra sektioner eller grenar.
Introduktionsutbildningarna hittas i Utbildningsportalen.

I ”Introduktion - Banskjutning Korthåll/50m och Gevär 6,5/300m” ingår de mest grundläggande delarna i banskytte inom Gevärssektionen som tar upp bl.a. förutsättningar, regelverk, skjutställning, skjutteknik m.m.

 

Steg 1 - Ledare

I höst kommer vi lansera de första delarna av utbildningen Steg 1 – Ledare som ska ersätta den nuvarande utbildningen för Biträdande Föreningstränare.
Först ut kommer vara den gemensamma delen ”Steg 1 – Allmän del” tillsammans med de grenspecifika delarna för Field Target och Lerduva, fler grenspecifika delar kommer släppas allteftersom de blir klara.
Redan nu kan man ta del av utbildningsmaterialet för Field Target och Lerduva i PDF-format för att läsa in sig och använda i er förening.

Steg 1-utbildningen kommer skilja sig något mot Biträdande Föreningstränare.
Steg 1 kommer vara helt digital i Utbildningsportalen och inte kräva att den hålls av en breddtränare/utbildare, på så sätt blir utbildningen mer tillgänglig för alla. Även innehållet kommer skilja sig med mer fokus på SvSF som organisation och främst rikta sig till alla sorters ledare så som styrelsemedlemmar, funktionärer, tränare m.fl.
Upplägget gör att de som väljer att gå vidare till Steg 2 – Tränare då har klarat av den teoretiska delen om organisation som är viktigt att känna till som ledare inom skyttesporten.

Läs mer om Steg 1 och den nya ledar- och tränarstegen

Här hittas utbildningsmaterialet för Field Target och Lerduva

Skribent: Eric Wallberg
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...