Hoppa till sidans innehåll

Nya rekommendationer sätter stopp för tävling och match

02 APR 2020 12:09
Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det är Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer.
  • Uppdaterad: 02 APR 2020 12:09

Folkhälsomyndigheten har utifrån regeringens förbud kommit ut med nya rekommendationer i så kallade allmänna råd. Där står att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus. Något som Riksidrottsförbundet (RF) ställer sig bakom. (Se källa: RF)

– Vi förväntar oss att idrottsrörelsen precis som tidigare följer regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är förstås tråkigt att idrottens tävlingsverksamhet skjuts upp men det är viktigare att minska smittspridningen och rädda sjukvården från överbelastning än att vi får tävla, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

RF har en egen sida för uppdateringar kring Coronaviruset som berör Idrottsrörelsen och den hittar du här

I Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer finns även andra punkter som riktar sig till idrottsrörelsen:

  • Undvik närkontakt vid idrottsutövande
  • Träna utomhus när så är möjligt
  • Begränsa antalet åskådare för att undvika trängsel
  • Undvik onödiga resor i samband med idrottsutövande

De nya rekommendationerna understryker vikten av att hålla fysiskt avstånd till varandra. Idrottsföreningar kan dock fortsätta träna – så länge de följer Folkhälsomyndighetens riskbedömning och de punkter som anges ovan.

– Det är viktigt att vi fortsätter bedriva träning i enlighet Folkhälsomyndighetens rekommendationer, både för folkhälsan och för att vi ger barn och ungdomar en fast punkt i en turbulent omvärld, säger Björn Eriksson.

Detta gäller för skyttetävlingar på föreningsnivå
Svenska Skyttesportförbundet uppmanar alla skytteföreningar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer men vill en förening arrangera en intern och lokal tävling (t ex ett klubbmästerskap) för sina medlemmar så ser vi inget problem i detta så vida de allmäna råden (som står i punktform här ovan) efterföljs.

 

Ny upplaga av Kom till Skott är på gång
Vi på Svenska Skyttesportförbundet vill också passa på att meddela att vår aktivitetstävling Kom till Skott snart kommer med en ny upplaga. Tävlingen startar den 20 april och ska pågå fram till den 31 maj. 
- Kom till Skott är en rätt så idealisk tävlingsform just i dessa tider, då man kan tävla i lag tillsammans med sina klubbkamrater utan att behöva träffa varandra rent fysiskt. Precis som vi uppmanas att hålla våra möten artificiellt genom video- eller telefonkonferens så passar det utmärkt att Kom till skott är en form av virituellt lagtävlande, säger Richard Gardt som är projektledare för Skyttesportappen och Kom till Skott.

En nyhet för i år är att varje skytt i laget kommer kunna välja mellan tre olika nivåer/svårighetsgrader; nybörjare 1000 poäng, medel 2000 poäng eller pro 4000 poäng. Nivån gäller för den individen och inte hela laget, på så vis kan man sätta ihop lagkonstellationer inom föreningen som inkluderar alla som vill vara med - oavsett nivå och gren/disciplin. 

Mer detaljerad info och instruktioner för tävlingen samt hur man anmäler sig kommer nu under början av april. 
- Vi väntar på några sista tekniska korrigeringar från IT-avdelningen. Vår förhoppning är att vårens upplaga av Kom till Skott är färdig för lansering i Skyttesportappen före påsk och man kan då börja anmäla lag direkt, säger Richard Gardt avslutningsvis. 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link