Hoppa till sidans innehåll

Morgan Johansson i sin första världscupfinal

24 JUN 2021 20:22
Morgan Johansson Cropper kvalificerade sig idag till karriärens första världscupfinal, där blev det en åttonde plats. I damernas skeet är Victoria Larsson i delad ledning med 72 träff inför morgondagens avslutning.
  • Uppdaterad: 24 JUN 2021 20:22

Pistolskytten Morgan Johansson Cropper tog sig idag vidare till sin allra första världscupfinal. Morgan fick en fin start och tog position i täten tidigt. Finalplatsen såg ut att vara säkrad fram till sjätte och sista serien som blev något mer skakig med 93 som poäng vilket höll på att kosta honom finalplatsen men denna dag hade "Mogge" marginalerna på sin sida och kunde hålla sig kvar i topp 8 med en poäng till godo från nionde platsen. Morgans slutpoäng blev 580 med 19 innertior. 

I finalen hamnade Morgan tidigt på efterkälken efter en svag första serie och kunde dessvärre inte hämta ikapp underläget innan sortin var ett faktum. Det blev en åttonde plats för Morgans i hans första VC-final. 

- Jag hade inte räknat med några stora framgångar här, så jag gick in i finalen med inställningen att bara ta det som en bra erfarenhet. Det gjorde att jag inte blev så nervös som jag trodde jag skulle vara. Men visst kände man av en viss anspänning och värmen (över 35 grader i Osijek idag) var jättejobbig och tog på krafterna. Egentligen var det två åttor som sabbade finalen för mig, hade jag kunnat få dem till tior hade jag nog kunnat hänga med någon runda till, berättar Morgan över telefon. 

Hur nöjd är du med dagens prestation? 
- Jag är supernöjd med en åttonde plats i en världscup. Sedan februari har jag skjutit otroligt bra på träning hemma så jag har känt mig i bra form, sen har det spökat lite på tävling. Men idag lossnade det, särskilt i grundomgången kändes skyttet mer stabilt än vanligt i sådana här sammanhang. Jag höll ihop det bra, även om det kom en dipp i sista serien då jag drabbades av lite "trigger freeze" men skönt att dippen kom sent denna gång så jag hade skaffat mig lite förspång och marginal för några sämre skott, säger Morgan. 

Den andra svenska luftpistolskytten i startfältet, Simon Sandén, slutade på 70:e plats med 551 poäng. 


Victoria Larsson i ledning efter första dagen
I damernas skeet är Victoria Larsson i delad ledning efter första dagens tre avklarade serier. Victoria träffade 72 av dagens 75 duvor -  samma antal träffar fick Stefan Nilsson med sig från dagens tre serier i herrklassen men för Stefans del innebar det en 16:e plats inför avslutningen i morgon och därmed betydligt tuffare förutsättningar för Stefan att nå en final. 

- Det är tufft att tävla en hel dag i denna värme när det inte finns några svala miljöer att svalka av sig i. Våra två svenska deltagare har gjort det bra med 72 träff efter första dagen, med detta resultat ligger Victoria i topp damtävlingen. Det är dock många som ligger en eller två duvor efter så det gäller att hålla i också i morgon.Stefan ligger en bit ner i herrlistan, han hade önskat någon mer duva efter första dagen. Båda gör det dock bra som avslutar med varsin 25 serie vilket är starkt i denna värme, det var många som inte riktigt orkade hela vägen. Vi ser fram emot en spännande fortsättning i morgon, summerar Jonas Edman, förbundskapten för lerduveskyttarna. Victoria Larsson 

Övriga svenska resultat i dag på världscupen i Osijek:

Luftgevär, damer:
58. Amanda Karlsson - 620.5
82. Isabelle Johansson - 616.8
För finalavancemang krävdes 628.2 poäng

Luftgevär, herrar:
36. Marcus Madsen - 623.0
För finalavancemang krävdes 627.7 poäng 

Luftpistol, damer:
54. Vendela Sörensson - 558 (9x)
59. Pernilla Lander Nordin 544 (8x)
För finalavancemang krävdes 574 (19x) poängmer info om världscupen i Osijek
Resultat, schema, livestream etc


Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...