Hoppa till sidans innehåll

Missnöjd Morgan 25:a i Rio

12 APR 2022 16:52
Morgan Johansson Cropper var inte nöjd med dagens VC-match i herrarnas luftpistol. Det blev bara en 25:e plats - tio poäng ifrån semifinal.
  • Uppdaterad: 12 APR 2022 16:52

Det blev en tung dag på skjutbanan för Morgan Johansson Cropper när världscupen i Rio de Janeiro idag fortsatte med luftpistoltävlingarna.
Morgan slutade på en 25:e plats med 565 poäng, ett resultat som inte på något sätt motsvarade hans förväntningar. För att avancera till semifinal krävdes 575 i herrklassen så Morgan var hela tio poäng ifrån. 

"Jag hade det svårt idag, såg kornet dåligt och dålig stillahållning. Skott som kändes riktigt bra satt långt ut i nian, medan skott som bara small eller kändes dåliga satt i innertian, det är väldigt frustrerande när man har en sån dag", konstaterar Morgan efter matchen och fortsätter: 
"Jag tycker att jag förberett mig på ett bra sätt, kände mig lugn innan matchen, försökte hålla nere förväntningar. Kämpade på så gott det gick, men är självklart inte alls nöjd med min match."

Marcus Madsen nämnde igår att han haft svårt att acklimatisera sig till värmen och luftfuktigheten, hur upplever du det? 
- Ja, varmt, klibbigt och tung luft... men jobbigast var att jag inte hade en klar siktbild. Vissa dagar stämmer det bara inte, svarar Morgan. 

Du bytte ju pistol från Walther till FWB inför den här säsongen. Har du börjat vänja dig än? 
- Ja och nej, tycker att den känns bra oftast, men sen ibland är det som att det inte går att skjuta med den... Idag hade det nog inte spelat någon roll dock, det var inget fel på pistolen.

Slovaken Juraj Tuzinsky vann guldet efter finalvinst med 16-6 över Robin Walter, Tyskland. 


Världscupen i Rio
Resultat, 10 m luftpistol herrar

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...