Hoppa till sidans innehåll

Lovande start för Stefan Nilsson på EM

08 SEP 2022 15:55
Under torsdagen inleddes seniorernas skeet I årets Lerduve-EM i Larnaca. Stefan Nilsson prickade 74 duvor och ligger tvåa inför andra dagen. Victoria Larsson har fortfarande chans att haka på i striden om semifinalplatserna.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2022 15:55

Både Henrik Jansson och Stefan Nilsson visade upp mästerligt skytte när skeetklasserna drog igång idag på Cypern, där lerduve-EM hålls. 
Henrik inledde storstilat, genom att skjuta fullt i i första två serierna men sedan kom bommarna i klunga i tredje serien (22) och Henrik halkade ned till en 22:a plats med 72 träffar totalt. 
Stefan Nilsson sköt 24 i första men vässade sedan till sig och avslutade dagen med två raka 25:or. Med 74 träffar bokförda i protokollet ligger Stefan i delad topp tillsammans med fem andra skyttar. 
Marcus Svensson lyckades inte riktigt hålla ihop det idag, ett par duvor för mycket smet förbi och Marcus parkerade på en 33:e plats med 70 träffar efter dag 1. Victoria Larsson, 68 träff efter dag 1

I damtävlingen fick Victoria Larsson en svag start med 22 i första serien men lyckades därefter skjuta två godkända serier (24 och 23), totalt 68, vilket gör att hon ännu har chansen att knipa en semifinalplats. Hon är i nuläget nämligen bara en duva bakom konkurrenterna som fajtas om den sista semiplatsen. Så hoppet lever, men då behöver hon höja sig ytterligare en nivå i morgon. 

- Vi hänger med bra efter första dagen i den stekande värmen i Larnaca. Victoria sliter lite med tekniken men det ser bättre ut för varje serie.
Med en bra andradag har vi bra möjligheter till framskjutna placeringar för flera av våra aktiva. Nu ska vi svalka av oss och ladda batterierna inför morgondagen, rapporterar Jonas Edman, som agerar tillfällig landslagscoach på plats i Cypern. 

EM LERDUVA, Larnaca, Cypern
Resultat skeet herrar 

Resultat skeet damer 

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...