Hoppa till sidans innehåll

”Inte marginalerna med oss idag”

02 JUN 2021 15:47
Både Karl Olsson och Anna Normann missade prispallen med oerhört liten marginal i dagens 300 m ligg. En poäng till för dem båda och det hade blivit svenska medaljer.

  • Uppdaterad: 02 JUN 2021 15:47

Sverige kom till start med tre damer och tre herrar i dagens tävlingar på gevär 300 m ligg.
Först ut var herrarna där Karl Olsson gjorde en riktigt stabil match och landade på 598 poäng men det resulterade ”bara” i en femte plats. Det var onekligen små marginaler som avgjorde matchen då både fyran, dansken Carsten Brandt och trean, Rajmond Debevec från Slovenien, sköt samma poäng som Kalle men de lyckades pricka in några fler innertior. Guldet gick till Österrikaren Gernot Rumpler som sköt fullt, 600, medan dansken Steffen Olsen tog hem silvret på 599.
Trots missad medalj med en ynka poäng var inte Kalle alltför besviken efter matchen.
- Jag gjorde en bra match och är nöjd med utförandet och hur jag jobbade matchen igenom. Första nian såg jag inte men andra nian gjorde jag ett misstag och tyvärr kostade det en medalj idag. Nu blickar vi framåt mot helmatchen imorgon, kommenterar Kalle. 

Per Sandberg stod också för en stabil prestation; Per sköt 597 poäng och tog en 7:e plats. Johan Gustafsson hamnade en bit längre ned på resultatlistan idag; 22:a med 590 poäng.

Resultat gevär - 300 m ligg herrar

Anna Normann på pallen fram till sista skottet
En som var ännu närmare medalj idag var Anna Normann som låg på pallplats under större delen av matchen men i sitt allra sista skott kunde Schweiziskan Anja Senti gå förbi Anna och ta bronset, på samma poäng (594) men med två innertior mer. Guldet gick till en annan Schweiziska, Muriel Zueger som sköt 595, alltså en poäng bättre än Anna Normann men med två innertior färre. En poäng till och Anna Normann hade stått överst på pallen.
Elin Åhlin blev 6:a med 593 poäng och Linda Olofsson 10:a på 590.

- Bra och gediget genomförda matcher av samtliga men marginalerna var inte på vår sida idag. Denna gång hade andra nationer stolpe in, sammanfattar Mats Eriksson, förbundskapten för gevär.

Vi får hållarna tummarna att Sverige får sin revansch på helmatchen i morgon, torsdag.

Resultat, gevär - 300 m ligg damer 

Godkända svenska insatser i trap
I herrarnas trap slutade Andreas Norlén på en 45:e plats med 114 träffar, Rickard Levin Andersson träffade 113 duvor och slutade 51:a. Det krävdes 121 för att gå vidare till final.

- Både Rickard och Anderas gör dock utifrån sina förutsättningar helt okej insatser. Poängerna räcker naturligtvis inte till i denna konkurrens men det är inte så jättemycket som måste till för att de ska komma upp i poänger som är konkurrenskraftiga. Båda vet vad de behöver göra.
Rickard hade ändå förmånen att gå i samma skjutlag som Jiri Liptak från Tjeckien som sköt maximala 125 duvor. Det ser man inte så ofta i trap, summerar Jonas Edman, förbundskapten för Lerduva.

Resultat - trap herrar

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...