Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan: Digital föreläsning med idrottspsykolog Karin Moesch 25 juni

18 JUN 2020 11:16
Intresserad av idrottspsykologi? SvSF bjuder in till digital föreläsning med landslagets idrottspsykolog Karin Moesch, torsdagen den 25 juni kl. 19.00. Utbildningen sker i Zoom, är kostnadsfri och riktar sig främst till tävlande skyttar.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2020 11:16

Svenska Skyttesportförbundet utvecklar nu sitt arbete med digitala utbildningar genom att erbjuda digitala föreläsningar.
Först ut blir en digital utbildning med fyra föreläsningar om idrottspsykologi tillsammans med landslagets idrottspsykolog Karin Moesch. 
Den första digitala föreläsningen är inplanerad redan på torsdag den 25/6 kl. 19:00.

Utbildningen är kostnadsfri och riktar sig främst till tävlande skyttar, inga förkunskaper krävs. 
Föreläsningarna är mellan 90 och 120 minuter långa och sker i det digitala mötesverktyget Zoom. En länk till mötet med instruktioner kommer skickas till de antagna mötesdeltagarna dagen innan utbildningen.
För det första steget är sista anmälningsdag onsdag den 24/6, det är dock först till kvarn som gäller då antalet platser är begränsat.
Man anmäler sig till ett steg i taget, men med tanke på utbildningens upplägg kommer de som gått Steg 1 att ha förtur för Steg 2 osv.

Anmälan är nu stängd då vi har överskridit maxantalet. 
Eftersom intresset för denna föreläsning var så stort så hoppas vi kunna köra den en gång till senare i år. Vi återkommer med tid och datum för kommande steg efter semestern.

Karin Moesch
Karin Moesch är till vardags idrottspsykologisk rådgivare på Riksidrottsförbundet, i den rollen har hon under ett flertal år jobbat med många av våra landslagskyttar. Karin är förmodligen den idrottspsykolog i Sverige som bäst förstår vår idrotts många psykologiska utmaningar. Vi erbjuder nu er ute i skyttesverige en möjlighet att ta del av denna kunskap så att ni kan utveckla era psykologiska färdigheter och lyfta ert tävlande till en högre nivå.

Digital utbildning om idrottspsykologi
Denna digitala utbildning består av fyra steg som man bör genomföra i nummerordning då delarna delvis bygger på varandra. Kursen grundar sig i metoderna Kognitiv beteendeterapi (KBT) och Acceptance Commitment Therapy (ACT), som är det arbetssätt som både Riksidrottsförbundet och andra idrottsorganisationer i Sverige och utomlands baserar det idrottspsykologiska arbetet på. 


De fyra stegen i denna digitala utbildning är:


Steg 1 – Baskunskaper

I denna del kommer vi att prata om grunderna i idrottspsykologi. Du kommer lära dig mer om tankar, känslor och beteenden, hur de hänger ihop med varandra och hur de är relaterad till prestation. Du kommer att lära dig grunderna i ACT och hur denna approach kan vara fördelaktigt i samband med idrottsprestation och hälsa. Slutligen introduceras ett verktyg som hjälper dig med att analysera utmanande situationer du möter i ditt idrottande.


Steg 2 – Motivation

Vid detta tillfälle kommer vi diskutera begreppet motivation. Vad är det som motiverar dig i ditt idrottande, hur skulle du kunna öka din motivation? Därefter introduceras ett område som är viktigt för motivationen, nämligen värden. Du kommer att få utforska dina värden kopplat till din idrott, och sedan jobba vidare med hur dessa värden kan guida dig i vardagen och skapa motivation, men även hur de kan hjälpa dig att hantera utmanande situationer i ditt idrottande. Avslutningsvis kommer vi att belysa vikten av att sätta mål.


Steg 3 – Nervositet

I tredje delen kommer vi att lära oss mer om koncentration. Förmågan att kunna vara ”här och nu” och inte dra iväg med tankarna är avgörande för både prestation och välbefinnandet. Du kommer att få tips kring hur du kan träna på att bli bättre på just det. Sedan kommer vi att diskutera hur vi kan förhålla oss på ett fördelaktigt sätt till de negativa tankar som ibland kan dyka upp i utmanande situationer.


Steg 4 – Koncentration

I sista del kommer vi att prata om känslor som kan dyka upp i idrottssammanhang. Två av de mest vanligt förekommande känslor för skyttar är nervositet och irritation. Vi kommer att belysa hur vi kan se på våra känslor och framförallt diskutera hur vi på bästa sätt hanterar sådana känslor så de inte står i vägen för våra handlingar.

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin 


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska SkyttesportförbundetVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link