Hoppa till sidans innehåll

Hög tid att söka till Skyttegymnasium!

18 NOV 2021 12:23
Är du aktiv gevärs- eller pistolskytt, går i åk 9 och har ambitionen att satsa på en elitkarriär som skytt. Ta chansen och sök till något av våra två Skyttegymnasium - senast 1 dec måste din ansökan vara inlämnad.
  • Skapad: 18 NOV 2021 12:23

Du som nu går i åk 9 har möjlighet att söka till Skyttegymnasiet HT 2022. Svenska Skyttesportförbundets (SvSF:s) Riksidrottsgymnasium (RIG) finns på skolan Aleholm i Sävsjö och SvSF:s Nationellt godkända Idrotts-Utbildning (NIU), finns på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund. Som elev på SvSF:s Skyttegymnasium har du ambitionen att satsa på en elitkarriär som senior. 

Heltidsanställda lärare på våra skolor
Som elev på våra skyttegymnasier har du tillgång till kompetenta heltidsanställda lärare som visar dig vägen inom skytte, fysisk och mental träning. Eleverna tränar på schemalagd skoltid samt kvällstid och har regelbunden tillgång till skjuthall och lärare inom skytte. Du har därför stora möjligheter att utvecklas som skytt på våra Skyttegymnasium.

Du leds in i en elitsatsning och förbereds för vidare skyttesatsning som senior. Genom åren hittar vi ett stort antal elever från våra skyttegymnasier som satt svenska rekord, deltagit i olympiska spel samt tagit ett stort antal individuella medaljer på europa- och världsmästerskap.

Verksamheten på dessa Skyttegymnasium kvalitetssäkras genom regelbundna besök och utvärderingar från både Svenska Skyttesportförbundet och Riksidrottsförbundet.

Tryggt elevboende
Både Sävsjö och Strömsunds kommuner erbjuder ett elevboende med gemenskap och trygghet. Här spenderar eleverna sin tid när de inte befinner sig i skolan, skyttehallen, idrottshallen eller är ute och konditionstränar. Här får eleverna mat på bestämda tider och det finns personal som ställer upp när det behövs.

Vi hoppas såklart att du som har ett äkta skytteintresse och som vill satsa på en framtida elitkarriär, söker till vårt gymnasium i Sävsjö och/eller Strömsund. Din ansökan kommer att granskas av Skyttegymnasiet och Svenska Skyttesportförbundet. Som ett led i antagningsrutinerna kommer du att kallas till ett personligt besök på respektive orter där du får träffa tränarna samt göra ett antal uttagningstester. Detta sker den 3–5 december 2021 i Sävsjö samt 10–12 december 2021 i Strömsund.

Sök till Skyttegymnasiet senast 1 december 2021
Nu är det dags att söka till SvSF:s skyttegymnasier. Sista ansökningsdag är 1 december 2021. Därefter görs en idrottslig prövning och du får ett besked i mitten på januari. Sedan gör du din formella ansökan till skolan senast 1 februari då du också väljer gymnasieprogram. (OBS! Annat datum kan förekomma i din hemkommun).

Mer info, blanketter m.m.:
Riksidrottsförbundets hemsida 

Svenska Skyttesportförbundet 

Aleholm Sävsjö kommun 

Hjalmar Strömerskolan, Strömsund 


Bilaga:
Ansökningsblankett RIG Sävsjö
Ansökningsblankett NIU Strömsund

Skribent: Alexander Carlsson
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...