Hoppa till sidans innehåll

Guld och svenskt rekord för Morgan Johansson i Luxemburg

10 DEC 2021 16:54
Pistolskytten Morgan Johansson sköt hem guldet på nytt svenskt rekord i internationella luftvapentävlingen RIAC i Luxemburg.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2021 16:54

Den internationella luftvapentävlingen RIAC pågår nu (8-11 dec) i Luxemberg. Flera av Sveriges bästa luftskyttar finns med i startfälten, både i pistol och gevär, junior och senior. I herrarnas luftpistol slog Morgan Johansson Cropper till med ett svenskt rekord (243.6 poäng) i gårdagens final och det räckte hela vägen till den översta pallplaceringen.

Grattis till guldet och svenska rekordet Morgan! För oss som inte var där kan du ge oss ett kort referat från gårdagens tävling och dina egna insats där? 

- Grundomgången igår var rätt stökig, hade dålig stillahållning och fick kämpa med att få iväg skotten. Fick ihop 573 vilket ändå blev en första plats in i finalen. I finalen stod jag bakom Joonas Kallio och vi inledde båda starkt med över 51 poäng, jag låg bara 0.2 före honom efter 5 skott. Efter det fortsatte jag att skjuta fina skott genom och drog ifrån rätt mycket. Jag hade egentligen bara två dåliga skott, ett på 9.4 och sista skottet 9.0, resten var 9.7 och uppåt. Det kändes väldigt bra att kunna hålla den höga nivån genom nästan hela finalen och jag blev väldigt glad när jag fick reda på att det var nytt svenskt rekord. 

Flera svenska framgångar
Även våra pistoldamer sköt så bra igår att det resulterade i medaljer. Vendela Sörensson sköt hem ett brons i seniorklassen och Michaela Jansson vann ett silver i juniorklassen. Ännu ett svenskt silver blev det i herrarnas luftgevär genom Marcus Madsen.
Tävlingarna i Luxemberg forsätter till på lördag.  

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...