Hoppa till sidans innehåll

Godkända svenska insatser på världscupen i Lonato

10 MAJ 2021 15:53
Godkända resultat för Victoria Larsson och Henrik Jansson när de sköt sin första vc-tävling på över ett år.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2021 15:53

Det är över ett år sedan våra svenska lerduveskyttar kunde delta i en världscuptävling. I VC-tävlingen i Lonato, Italien, fick skeetskyttarna Victoria Larsson och Henrik Jansson äntligen tävla på internationell toppnivå igen efter ca 15 månaders frånvaro pga pandemin. 
Med ett starkt och namnkunnigt startfält, både på dam- och herrsidan, ställdes de båda svenskarna mot knivskarp konkurrens. 
Victoria fick med sig 71 träff (24, 24, 23) från första dagens tre serier och låg på en 14:e plats, med en teoretisk finalchans, inför måndagens fortsättning. Dessvärre blev det tre bom i fjärde serien som gjorde att hon halkade efter täten och då räckte inte ens en stabil 24 i femte serien för att hämta ikapp. Victoria slutade på 17:e plats i tävlingen med 117 som resultat. Det var väldigt höga resultat bland damerna, vilket 119 för en finalplats vittnar om. 

Henrik Janssons 72 (23, 25, 24) träffar från dag 1 placerade honom på 38:e plats när tävlingen fortsatte på måndagen. Henrik inledde med att skjuta fullt i fjärde serien men drog sedan med sig två bom i femte, vilket innebar 120 i slutresultat och en placering utanför topp30. På herrsidan krävdes 123 för att nå särskjutning om en finalplats.

Med på resan var förbundskapten Jonas Edman och han gladdes åt att vara igång med de internationella tävlingarna igen. 
"Både Vickan och Henrik har svarat för bra prestationer med tanke på förutsättningarna. Givetvis lite ovant och rostigt för dem båda att tävla på den här nivån igen efter över ett års uppehåll och i princip bara tränat hemma i sin ensamhet. Det blir ju en helt annan mental press i sådana här sammanhang men jag tycker båda hanterade det på ett föredömligt sätt." 

Jonas berömmer även arrangörerna för den seriösa säkerheten kring covid-19. 
"Alla som är involverade i eventet testas var 72:a timme. Det finns ett helt batteri med sjuksköterskor och läkare här på plats. Varje gång man ska in på området scannar dom ens temperatur. Arrangörerna har tillämpat varje tänkbar säkerhetsåtgärd för att säkerställa att ingen smitta sprids under tävlingen." 

RESULTAT
ISSF Världscup Lonato

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...