Hoppa till sidans innehåll

Funktionell styrketräning för skyttar

12 JAN 2022 12:09
Skyttegymnasiet i Aleholm har spelat in en serie instruktionsfilmer med funktionell styrketräning som ger en bra allsidig träning för skyttar. Alla kan nu ta del av dessa träningstips via vår Youtube-kanal.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2022 12:09


Skyttegymnasiet i Aleholm har varit med och tagit fram en serie videoinstruktioner för funktionell styrketräning. Filmerna visar tips på ett tjugotal olika övningar och hur man tekniskt utför dessa. 
Övningarna utgör tillsammans ett allsidigt träningsprogram för hela kroppen där såväl styrka, rörlighet och uthållighet tränas. Men man kan givetvis plocka ut de övningar som man känner störst behov av eller som är lättast att integrera in i sina egna träningsrutiner. 

Övingarna utförs med fördel i ett gym där all utrustning finns, men det går också utmärkt att köra flera av övningarna hemma, utomhus eller på en fri yta i skyttelokalen. Har ni inte tillgång till redskap som skivstång, hantlar eller medicinboll så kan man antingen utföra rörelserna i övningarna enbart med kroppen, alternativt använda det som finns tillgängligt. Exempelvis; har man inte en medicinboll så kör med en basket- eller fotboll. En längre stav eller pinne kan användas istället för skivstång och istället för hantlar kan man t ex lyfta vattenflaskor eller dunkar fyllda med vatten. Endast fantasin sätter gränser. 

Vi hoppas filmerna kan komma till användning för tränare ute i våra föreningar som kan hänvisa sina skyttar till övningarna. På sikt kan instruktionsfilmerna även komma att användas i våra utbildningar. 

Länk till spellistan på vår Youtube-kanal.  
P.S. Glöm inte att klicka på "prenumerera" på vår Youtube-kanal 


Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...