Hoppa till sidans innehåll

[FULLBOKAD] Inbjudan: Digital utbildning i idrottspsykolog med Malin Tillman

13 APR 2021 12:00
SvSF bjuder in till digital utbildning i idrottspsykologi med Malin Tillman, idrottspsykolog vid RF Elitidrottsstöd, med start torsdagen den 29:e april kl. 19.00. Utbildningen sker i Zoom, är kostnadsfri och riktar sig främst till tävlande skyttar.
  • Uppdaterad: 13 APR 2021 12:00

SvSF erbjuder återigen den mycket uppskattade digitala utbildningen i idrottspsykologi som 2020 genomfördes tillsammans med Karin Moesch. Denna gång håller Malin Tillman i utbildningen som tillsammans med Karin har tagit fram utbildningsmaterialet.

Utbildningen omfattar fyra steg som är uppdelade på 4 st föreläsningar.
Utbildningens utformning gör att Steg 1 är grundläggande och obligatorisk för att kunna delta på resterande steg.
Detta medför att er anmälan endast gäller för Steg 1, de som genomför Steg 1 kommer sedan bli inbjudna till resterade steg.

Datum för föreläsningarna:

  • Steg 1: Torsdag 29:e april
  • Steg 2: Onsdag 12:e maj
  • Steg 3: Torsdag 27:e maj
  • Steg 4: Torsdag 3:e juni

Alla föreläsningar startar kl. 19:00.

 

Målgrupp: Främst tävlande skyttar. Det krävs inga förkunskaper.

Anmälan: Senast 25:e april, anmäl er här.

Antal deltagare: Max 70 personer, först till kvarn.

Plats: Digitala mötesverktyget Zoom, en länk till föreläsningen med instruktioner kommer skickas ut till de som anmält sig till Steg 1. Länk till resterande föreläsningar skickas till de som genomfört Steg 1.

Längd: Föreläsningarna är mellan 90 och 120 minuter

Pris: Utbildningen är kostnadsfri.

 

Om Malin Tillman

Malin Tillman har under flera års tid arbetar som Idrottspsykologisk rådgivare på uppdrag av RF, olika SF och föreningar. Just nu arbetar hon bland annat med damlandslaget i handboll som för fullt förbereder sig för OS i Tokyo. Det blir Malins första OS men hon har deltagit på en rad EM och VM de senaste åren då hon åkte med som en i ledarteamet. Malin jobbar även på samma sätt med wu23 fotboll och landslaget daminnebandy.
Teoretiskt vilar Malins arbete främst på KBT (Kognitiv beteende Terapi), det hon anser är mest hjälpsamt för praktiskt arbete med elitidrottare och ledare. (Hon har även läst psykologi och Idrottspsykologi på högskola och universitet.)
Malin har sin egen idrottsliga bakgrund inom handboll och golf.

 

Digital utbildning i idrottspsykologi

Denna digitala utbildning består av fyra steg som man bör genomföra i nummerordning då delarna delvis bygger på varandra. Kursen grundar sig i metoderna Kognitiv beteendeterapi (KBT) och Acceptance Commitment Therapy (ACT), som är det arbetssätt som både Riksidrottsförbundet och andra idrottsorganisationer i Sverige och utomlands baserar det idrottspsykologiska arbetet på.

De fyra stegen i denna digitala utbildning är:
Steg 1 – Baskunskaper
I denna del kommer vi att prata om grunderna i idrottspsykologi. Du kommer lära dig mer om tankar, känslor och beteenden, hur de hänger ihop med varandra och hur de är relaterad till prestation. Du kommer att lära dig grunderna i ACT och hur denna approach kan vara fördelaktigt i samband med idrottsprestation och hälsa. Slutligen introduceras ett verktyg som hjälper dig med att analysera utmanande situationer du möter i ditt idrottande.


Steg 2 – Motivation
Vid detta tillfälle kommer vi diskutera begreppet motivation. Vad är det som motiverar dig i ditt idrottande, hur skulle du kunna öka din motivation? Därefter introduceras ett område som är viktigt för motivationen, nämligen värden. Du kommer att få utforska dina värden kopplat till din idrott, och sedan jobba vidare med hur dessa värden kan guida dig i vardagen och skapa motivation, men även hur de kan hjälpa dig att hantera utmanande situationer i ditt idrottande. Avslutningsvis kommer vi att belysa vikten av att sätta mål.


Steg 3 – Nervositet
I tredje delen kommer vi att lära oss mer om koncentration. Förmågan att kunna vara ”här och nu” och inte dra iväg med tankarna är avgörande för både prestation och välbefinnandet. Du kommer att få tips kring hur du kan träna på att bli bättre på just det. Sedan kommer vi att diskutera hur vi kan förhålla oss på ett fördelaktigt sätt till de negativa tankar som ibland kan dyka upp i utmanande situationer.


Steg 4 – Koncentration
I sista del kommer vi att prata om känslor som kan dyka upp i idrottssammanhang. Två av de mest vanligt förekommande känslor för skyttar är nervositet och irritation. Vi kommer att belysa hur vi kan se på våra känslor och framförallt diskutera hur vi på bästa sätt hanterar sådana känslor så de inte står i vägen för våra handlingar.

 

Varmt välkomna till utbildningen!

Skribent: Eric Wallberg
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...