Hoppa till sidans innehåll

[FULLBOKAD] Inbjudan: Digital föreläsning i SäkB 2020 för föreningar

15 JAN 2021 11:00
OBS! Föreläsningen är nu fullbokad. Vi återkommer med datum för nästa gång föreläsningen erbjuds.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2021 10:34

Tisdagen den 2:a februari kl. 19:00 bjuder Svenska Skyttesportförbundet in till en digital föreläsning i SäkB 2020 för föreningar. 

Föreläsare är Michael Normann som till vardags jobbar på SvSF kansli och har varit sammanhållande för SvSFs säkerhetsarbete sedan 2009.

Föreläsningen riktar sig till er som vill veta mer om SäkB 2020 och de säkerhetsbestämmelser som finns för skjutbanor, t.ex. inför besiktning av föreningens skjutbana.

Föreläsningen beräknas ta ca. 1h 15min, därefter har vi en frivillig frågestund för de frågor som dyker upp under föreläsningen.
Om ni har specifika frågor om SäkB 2020 kan de skickas in i förväg så besvaras de under föreläsningen, efter anmälan till föreläsningen får ni information om vart frågorna ska skickas in.

Vi kommer erbjuda föreläsningar i SäkB 2020 vid fler tillfällen, uppskattningsvis en gång i månaden fram till sommaren. Vi återkommer med datum för de kommande föreläsningarna.

 

Anmälan: Senast torsdag 28:e januari, anmälan er här.

Antal deltagare: Max 50 personer, först till kvarn.

Frågor om SäkB 2020: Senast 28:e januari tar vi emot frågor inför föreläsningen, de anmälda får mer information om vart frågorna ska skickas in.

Plats: Digitala mötesverktyget Zoom, en länk till föreläsningen med instruktioner kommer skickas ut till de som anmäler sig.

Längd: ca. 1h 15 min, därefter frivillig frågestund.

Pris: Föreläsningen är kostnadsfri.

Övrigt: Föreläsningen kommer att spelas in för att eventuellt användas senare i utbildningssyfte.

 

Om SäkB 2020

SäkB omfattar bestämmelser för skytte på olika typer av skjutbanor och i fältskytteterräng, Polismyndighetens besiktning av skjutbanor utförs enligt SäkB.
Denna nya reviderade utgåva gäller fr.o.m. 2020-01-01 och ersätter alla tidigare utgåvor.

2020 års SäkB är unik på det sättet att samtliga 10 upptagna skytteorganisationer har varit delaktiga i framtagandet, det största arbetet har genomförts av Anläggningstekniska rådet* (ATR).

2020 års SäkB har dröjt beroende på att ATR fick olika ingångsuppgifter avseende huruvida publikationen skulle användas av Polismyndigheten (PM) eller inte. I framtagandet har det varit en kontinuerlig diskussion med den avdelningen ur PM som har till uppgift att ta fram bestämmelser för en skjutbana och hur den ska besiktigas. PM har som intension att komma ut med sina bestämmelser i mitten av 2021.

SäkB 2020 har lämnats till PM och huvuddelen av det publicerade materialet har diskuterats. Dock är PM tydlig med att det fortsättningsvis är SäkB 2015 och PM:s författningssamling 2000 (FAP 2000) som gäller vid besiktning tills det att deras bestämmelser fastställs.

* ATR består av representanter från Svenska Skyttesportförbundet, Svenska Jägareförbundet och Svenska Pistolskytteförbundet i framtagandet har Svenska Dynamiska Sportskytteförbundet varit.

Skribent: Eric Wallberg
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 

 
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...