Hoppa till sidans innehåll

Fjärde plats för Marie Enqvist och Per Sandberg i mixedklassen

30 JUL 2022 21:14
300 meters EM i Zagreb avslutades idag med mixedtävlingen i 60 skott liggande där svenska laget med Marie Enqvist och Per Sandberg blev fyra efter förlust i bronsmatchen mot Tyskland.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2022 21:14

300 meters-EM i Zagreb avslutades idag med mixedtävlingen i 60 skott liggande där Sverige ställde upp med två lag. I lag 1 sköt den formstarke Elin Åhlin ihop med Johan Gustafsson och i lag 2 teamade Marie Enqvist upp med Per Sandberg. Och det var lag 2 som skulle skjuta bäst för dagen. 
I första kvalomgången blev Marie och Per trea (med 595 poäng) medan Elin och Johan blev utslagna via en nionde plats och 589 poäng.
Så Marie och Per var ett av de åtta lag som gick vidare till den slutliga kvalificeringsrundan. Där prickade Marie in 197 poäng och Per 196, totalt 393, som gav dem en plats i bronsmatchen, där det tyska andralaget stod för motståndet. Men Per och Marie förmådde inte hota det tyska laget - som bestod av Christian Dreßel och Veronique Münster - om bronset. Tyskarna kunde avgå med en klar seger, 17-5. Summa summarum en fjärde plats för svenskarna.

- Med tanke på att mitt gevärstryck gick sönder under liggmatchen på fredagen så är jag glad att jag kunde starta, berättar Marie och fortsätter: "Bra vänner från flera nationer hjälpte mig igår och första skarpa test blev i provskotten imorse. Sköt sedan riktigt bra i både Q1 och Q2 även om man alltid vill ha mer, men i bronsmatchen så blev det inga bra tior och det var lite stolpe ut. Så som hela veckan har varit med bihåleinflammation och trasigt gevär så känns det ok att sluta på en 4e plats."
 

- Marie hade problem igår med trycket och är därför mycket nöjd med idag, jag tycker att jag presterade runt par… lite mer att önska men det var ganska bra överlag, skriver Per Sandberg i ett textmeddelande.
"Det lilla sista finns kvar och jag hoppas att det kommer under hösten. Historiskt brukar det bli bättre ju mer matchning som ges. Fjärde plats är ju alltid lite surt att få men samtidigt oftast en rätt bra prestation", avrundar Per. 

EM för 300 meterskyttarna är därmed över för denna gång och Sveriges medaljskörd blev två silver och ett brons - där Elin Åhlin var involverad i samtliga medaljer. 

EM 300 m gevär i Zagreb
Resultat från sius.com

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...