Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

En bom för mycket för Henrik Jansson

27 MAJ 2021 17:50
Henrik Jansson hade ena foten i särskjutning om en finalplats och behövde bara pricka den allra sista duvan i grundomgången - då kom hans första och enda bom för dagen.
  • Skapad: 27 MAJ 2021 17:50

Henrik Jansson var bara en duva ifrån avancemang till särskjutning om en finalplats. Henrik hade skjutit fullt i dagens två serier inför den allra sista duvan. Förtretligt nog kom dagens enda bom i det sista skottet och finalchansen var borta i samma ögonblick duvan smet förbi hagelskuren.
- Det känns surt så här direkt efter, lite antiklimax. Henrik har skjutit riktigt bra genom hela tävlingen, hade klarat av de svåra dubbléerna på platta 4 och så faller allt på en duva som han i vanliga fall inte brukar bomma, säger Jonas Edman, förbundskapten för lerduvelandslaget. Han förtydligar:  
- Det är bara resultatet som gör en lite besviken så här efteråt, prestationen Henrik står för håller toppklass rakt igenom. Men på den här nivån straffas man tyvärr hårt av varje litet misstag.

Med i startfältet fanns även Stefan Nilsson och Marcus Svensson, som bägge gjorde sin första internationella tävling sedan Coronapandemins utbrott ifjol.
Rosten lyste onekligen igenom i Stefans inledande serie igår, där han sköt 21 - ett resultat man sällan ser i Stefans poängprotokoll. Men Stefan körde på proffsigt trots vetskapen att finalchansen var mikroskopisk.

- Klart det blir lite pyspunka när han får en så dålig start, det blir svårt att hålla energin och engagemanget på topp hela tiden men Stefan genomför, som alltid, tävlingen på ett genomproffsigt sätt; detta trots att resultatet är det sämsta han skjutit i ett mästerskap på väldigt länge, kommenterar Jonas Edman och går vidare till Marcus Svenssons insats.
- Marcus gör också en bra prestation och skjuter stundtals felfritt men även i hans fall smiter det in någon bom här och var och det blir för kostsamt.

RESULTAT Skeet herrar
12. Henrik Jansson 121 (24, 25, 23, 25, 24)
26. Marcus Svensson 119 (23, 24, 24, 25, 23)
46. Stefan Nilsson 115 (21, 24, 25, 23, 22)

I damklassen låg Victoria Larsson bra till efter gårdagens tre serier, endast en duva bakom gänget som låg på särskjutningsplats. Victorias skytte blev dock lite för svajigt idag och det smög in ett flertal bommar som resulterade i två 22-serier. Victoria slutade på 19:e plats med 113 träffar (23, 24, 22, 22, 22). Sista dam vidare till final sköt 118.
- Det är lite samma grej för Victoria; stundtals sitter skyttet perfekt, men när en bom väl kommer så kommer den tyvärr inte ensam. Prestationen är klart godkänd även om resultatet kunde varit bättre, summerar Jonas Edman.

- Vi ska tillbaka till hotellet nu och försöka ladda om inför lagtävlingen och mixed-klassen imorn. Även om luften gått ur oss lite just nu så finns det ju ändå chans för dem att få med sig en EM-medalj hem. Gäller bara att de orkar hitta energin och motivationen efter två väldigt långa och krävande dagar ute på banan, avrundar Jonas Edman. 

Anna Normann bäste svensk i  50 m liggen
Våra gevärsskyttar deltog i den öppna klassen 60 skott liggande med både damer och herrar i startfältet.
Bäste svensk blev Anna Normann som prickade in 622.7 poäng som gav henne en 22:a placering.
Karl Olsson sköt 621.1 vilket innebar 39:e plats.
 
Övriga svenska placeringar i 60 ligg:
51. Lotten Johansson 619.8
55. Marcus Madsen 619.4
63. Ludwig Wässman 618.8

Mer info:
EM Osijek 2021- schema, resultat, live stream

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...