Hoppa till sidans innehåll

EM-Rapport, måndag 24 maj

24 MAJ 2021 19:05
EM-rapport från måndagen där det kanske största svenska utropstecknet för dagen var 20-årige Isac Ahlqvist som, i sin EM-debut som senior, tog en 28:e plats i herrarnas luftpistol.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2021 19:05

På måndagen fortsatte EM-tävlingarna med seniorernas luftskytte i pistol och gevär.
Först ut var gevärsherrarna där Marcus Madsen stod för den högsta placeringen bland svenskarna. Med 624.8 poäng slutade han på 31:a plats. För final krävdes 627.1. 
"Jag är väldigt nöjd med min insats. Det är första tävlingen på över ett år och det är så tydligt att tävlingsvanan inte sitter, vilket är helt förståeligt. Man ser tydligt i mina serier att nerverna vid start påverkar mycket men trappas ner med tiden. Sista 40 får jag även helt okej poäng. Så jag är nöjd! Så nu blir det kul att få skjuta fler matcher med denna i bagaget", kommenterar Marcus Madsen efter dagens insats. 

Övriga svenska resultat i luftgevär 10m: 
57. Ludwig Wässman - 620.5
68. Anders Henricsson - 613.2
 
Tre svenskor fanns med i startfältet på damsidan. Bäst för dagen var Anna Normann som 
med sina 623.4 poäng knep en 38:e placering. Isabelle Johansson var strax bakom med en 45:e plats och 622.7 inskjutna poäng. För en finalplats behövdes 627.9 poäng. 
Vi fick tag på Isabella Johansson efter matchen som summerar sin insats med följande ord: 
"Bra arbete genom hela matchen, följde matchplanen som jag skulle men hade lite oflyt med lite stolpe ut genom hela matchen, så det bet inte riktigt som jag hoppades. Men förhållningsvis nöjd för att vara första tävlingen på 15 månader, även om resultatet egentligen är ett antal poäng under vad jag vanligtvis skulle vara nöjd med." 

Lotten Johansson sköt 619.7 vilket placerade henne som 65:a i dagens tävling. 

Lovande seniordebut av Isac Ahlqvist
På eftermiddagen var det pistolarnas tur som inleddes med herrklassen. Här krävdes 579 poäng med 20 innertior för finalplats. 
20-årige Isac Ahlqvist stod för dagens bästa resultat med svenska ögon sett. 573 poäng, varav 19 innertior, gav honom en 28:e plats, och detta i hans första EM som senior. 
"Det var inte mycket att klaga på, jag är nöjd med insatsen. Mitt främsta mål var att skjuta bättre än förra årets EM och att dessutom inte tabba sista skottet. Tyvärr slarvade jag bort sista skottet ut i åttan vilket svider en hel del, men nu när jag har låtit det smälta lite så kan jag inte vara mycket annat än nöjd med insatsen jag gjort. Det var en hel del åttor under matchens gång vilket drog ner mitt resultat, men efter en så pass lång tid från förra stora tävlingen trodde jag att det skulle gå sämre  och blev nog den tredje bästa nordiska pistolskytten vilket jag är mycket nöjd med. Bara att börja ladda upp för nästa tävling", säger en nöjd Isac Ahlqvist om sin prestation. 
 
Morgan Johansson Cropper var inte lika tillfreds med dagens insats. Hans poäng 572 (16x) räckte till en 36:e plats. 
"I första serien var huvudet som en tvättmaskin på centrifugering. Sen kunde jag slappna av och sköt riktigt fint i serie två och tre (97 och 98). Efter det var det stolpe ut och jag fick inte ihop poängen som jag har i mig. Är så klart besviken men det är bevisligen skillnad på träning och tävling", summerar Morgan Johansson direkt efter matchen. 
Joackim Norberg deltog också och slutade 71:a med 558 (16x)

I damernas luftpistol var Vendela Sörensson enda svenska i starfältet. Vendela fick inte sitt skytte att stämma riktigt denna dag och även hon uttryckte sin besvikelse efteråt: 
"Resultatmässigt var det riktigt dåligt men jag kämpade med vartenda skott. Det kändes sjukt tungt och som en lång uppförsbacke idag. Känner mig tom och väldigt besviken."
Vendela Sörensson kom på en 61:a plats med 558 (11x). På damsidan krävdes 574 19x för final. 


För mer info:
EM 2021, resultat, schema etc. 
Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...