Hoppa till sidans innehåll

Efterlängtat VM för Emil Martinsson och svenska viltmålstruppen

25 JUL 2022 16:47
Den 1-9 augusti avgörs viltmåls VM (10 och 50 m) i franska Chateauroux. Den flerfaldige världsmästaren Emil Martinsson har saknat de internationella tävlingarna men också haft svårt med motivationen under det långa uppehållet pandemin orsakat.
  • Uppdaterad: 25 JUL 2022 16:47

Ända sedan Covid-pandemins utbrott i början av 2020 har det varit tävlingstorka för viltmålsskyttarna. Bortsett från luft-EM har övriga internationella mästerskap inom viltmålsskyttet blivit inställda eller uppskjutna. Men den 1-9 augusti är det äntligen dags för ett nytt VM (på 10 respektive 50 meter), som kommer att avgöras i franska Châteauroux, dit Sverige skickar en trupp bestående Emil Martinsson, Jesper Nyberg, Pontus Thuresson samt juniorerna Oscar Eliasson och Albin Martinsson. 

Den flerfaldige världsmästaren Emil Martinsson har längtat efter att få tävla även om han medger att motivationen har sviktat senaste åren. Han har tränat lite extra inför de luft-EM han medverkat i men i övrigt har träningsdosen varit rätt blygsam.
- Personligen har jag haft svårt att hålla uppe träningsmotivationen. Jesper (Nyberg) har tränat på som vanligt vet jag - det är starkt av honom. Men det är många som drabbats av det långa uppehållet och tappat lite driv. Jag och några till i landslaget har ju ändå möjligheten att kunna skytteträna hemma och det är det ju inte alla skyttar som har. 

Med så pass många färre träningsskott, hur mycket förlitar du dig på din enorma rutin inför detta VM?  
- Jag vet ju vad det är för poäng man måste upp i för att vara med och slåss om medaljerna och vad som krävs för att kunna leverera det. Men även med min erfarenhet måste ju detaljer finslipas för att kunna uppnå sådana resultat, säger Emil och fortsätter. 
- Nu är inte ryssarna med, vilket jag tycker är tråkigt, även om jag tycker det är helt rätt beslut, men det blir ju en annan konkurrenssituation på ett VM då, som förvisso gynnar oss. Enligt den officiella startlistan verkar inte Kina heller finnas med så... mja, vi får väl helt enkelt se vilka nationer som dyker upp där. 

Vad har du för personlig målsättning på VM? 
- En individuell medalj på 50 m hoppas jag kunna ordna hem. På 10 m hoppas jag bara göra ett gott resultat så får vi se hur långt det räcker. Det lilla jag tränat här hemma har jag fokuserat på 50 m. Jesper, å andra sidan, har lagt mer träningstid på 10 m så förhoppnigvis kan han leverera medalj där om jag misslyckas. Det ska i alla fall bli superkul att få komma iväg ut och tävla igen, avslutar Emil. 

Mer info om viltmåls VM 
issf-sports.org

Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...