Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jonas Edman

Dagens svenskskörd: en sjunde och en åttonde plats

12 MAJ 2022 18:58
I tjejernas lagtävling i pistol gick Sverige vidare till omgång 2 där det blev en sjunde plats. Gevärslaget med Frans Rasmusson och Victoria Olsson blev åtta i mixed - bara 0.3 poäng ifrån att gå vidare till bronsmatch.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2022 18:58

Våra svenska ungdomar kämpade idag tappert vidade i juniorvärldscuptävlingen i Suhl, där det var dags för de olika lagtävlingarna. Redan 08.15 startade gevärskyttarnas mixed-klasser där två svenska lag fanns med. Bäst gick det för konstellationen Victoria Olsson Spennare och Frans Rasmusson som lyckades ro hem en hedersam 8:e plats. Deras totalpoäng 624.0 räckte så när till att få kämpa vidare om bronset - bara futtiga 0.3 poäng saknades. Frans Rasmusson slog faktiskt till med imponerande 106.5 i sin andra serie, vilket var dagens vassaste serie bland samtliga deltagare i mixedklassen.
Det andra svensklaget var Amanda Carlsson och Victor Lindgren - den duo som vann brons i mixedklassen i årets luft-EM i Hamar. Idag gick det dock inte lika bra; en 19:e plats med 620.5 på resultattavlan. 

"Dagens prestationer visar en bredd bland de svenska juniorerna, där de står och gör sitt arbete, vilket är det absolut viktigaste. Belöningen har skett olika idag men det visar på en styrka att skyttarna är trygga i sina prestationer i sina utföranden, och tron på att det dem gör idag ger utveckling i framtiden.
En stor eloge till Victoria och Frans att göra den prestationen idag som slutade med en åttonde plats av 33 lag. Amanda och Victor kämpade på bra", summerar lagledarna Paul Larm och Patrik Hjortskull i ett textmeddelande. 

Resultat luftgevär - Mixed Teams 

Stolpe ut för pistolskyttarnas mixedlag
När gevärsskyttarna var klara var det dags för mixedklassen i luftpistol. Lag 1 med Michaela Jansson och Simon Sandén hamnade på 18:e plats med 553 poäng. Det andra laget med Pernilla Lander och Martin Andersen slutade på plats 34 med 538 poäng. För att kvalificera sig till medaljuppgörelsen så krävdes minst 565 poäng. 

- Michaela och Simon hade oflyt med många skott i matchen, där marginalerna inte riktigt var på vår sida. Och Martin i lag 2 råkade ladda med två skott som gav en låg sexa i första serien. Alla kan lite bättre och vi hade inte flytet med oss denna gång helt enkelt, sammanfattar lagledare Lars Erik Bjuhr. 

Resultat luftpistol - Mixed Teams

Pistoltjejernas revanch
På eftermiddagen hade pistoltjejerna en gyllene chans till revansch i lagtävlingen - och den chansen tog de vara på. Laget bestod av Michaela Jansson, Sarah Kranendonk och Pernilla Lander Nordin. Trion sköt 815 poäng och blev 7:a i grundomgången där de åtta bästa lagen går vidare till omgång 2. I andra omgången skjuter alla lags tre skyttar 20 skott var. De fyra bästa lagen kvalificerar sig för medaljmatcher.
Även här tog våra tjejer hem en 7:e placering och blev därmed bästa nordiska nation i tävlingen eftersom Norge slutade 8:a. 
Särskilt Sarah Kranendonk sköt riktigt bra i sina två serier, 188 (95 +93). 

En härlig revanch för pistoltjejerna och ett kvitto på att målvetetet jobb lönar sig om man aldrig ger upp. 

Resultat luftpistol - Damjuniorer Lag


Pistollaget fr.v: Michaela Jansson, Pernilla Lander Nordin och Sarah Kranendonk 


Skribent: Richard Gardt
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...