Hoppa till sidans innehåll

Brons till Victoria Larsson på världscupen i Osijek

25 JUN 2021 19:18
Victoria Larsson från Dannemora JSK sköt hem bronsmedaljen i damernas skeet på världscupen i Osijek, Kroatien.
  • Uppdaterad: 25 JUN 2021 19:18

Med sina 72 träffar var Victoria Larsson i ledning efter första dagen av damernas skeet. På midsommarafton fortsatte hon visa upp stabilt skytte och kunde krita in en 24 samt en 23 serie i poängprotokollet som innebar 119 träffade duvor totalt och en plats i finalen via en meriterande första plats i grundomgången - hennes hittills bästa placering på en världscup. 

Victoria inledde starkt i finalen och tog plats i topptrion från start och var till och med i ledning under första halvan av finalskyttet. När det endast återstod fyra skyttar i finalen kom det en dubbelbom från Victorias bössa som gjorde att både ryskan Zilia Batyrshina och chilenskan Fransisca Crovetto kunde gå förbi och efter det fick svenskan rikta in sig på bronsmedaljen som hon också lyckades bärga. Guldet gick till Batyrshina från Ryssland. 

Detta var Victoria Larssons första medalj i världscupen, hon har sedan tidigare ett EM-brons från 2018, ett VM-brons från 2019 och för bara en månad sedan vann hon EM-guld i mixed ihop med Stefan Nilsson. Victoria är sedan några år tillbaka med i SOK:s Topp och talang-program där en OS-plats i Paris 2024 är hennes stora mål. 

Victorias prestation på världscupen imponerade på Jonas Edman, förbundskapten för lerduvelandslaget.
- Man kan inte summera det på något annat sätt än att det är superbra gjort av henne. Under så pass utmanande väderförhållanden som det varit här i Osijek med en värme på över 35 grader och en bakgrund som gjort det svårt för skyttarna att se duvorna mot de mörka molnen på himlen. Åskan har hängt i luften här under eftermiddagen. Hon är ju trots allt inte jätteerfaren så att få till det här fina resultatet är en imponerande prestation av henne, säger Jonas Edman och fortsätter:

- Det här höjer ju förstås hennes motivation att fortsätta träna hårt. Hon har hängt i bra med träningen under det gångna pandeminåret och nu blev 2021 en väldigt kort säsong för henne med bara ett EM och en världscup men att få med sig två medaljer från dessa två tävlingar stärker ju självförtroendet och motivationen enormt i hennes vidare satsning mot en plats i Paris-OS om tre år, summerar Jonas Edman.

Stefan Nilsson bara 34:a
I herrarnas skeettävling fanns Stefan Nilsson med i startfältet. Stefan är redan klar för OS i Tokyo senare i sommar, och världscupen i Osijek var hans sista tävling innan avresan till Tokyo. Stefan tillhör den absoluta världseliten i skeet och för tillfället innehar han andraplatsen på världsrankingen men här i Osijek fick han inte riktigt skyttet att stämma. Det blev en 34:e plats med 118 träffade duvor, ett resultat som vittnar om att han haft vissa svårigheter med att pricka duvorna som han normalt sätt är säkerheten själv på. Förbundskapten Jonas Edman tror sig ha en förklaring:
- Rent formmässigt skjuter Stefan helt okej, men han har upplevt vissa problem att se duvorna. Lägg därtill att det uppstått en viss tävlingsrostighet, trots hans rutin, då detta är blott hans andra tävling på 15-16 månader. Vi har nu ett par veckor till på oss att fila de sista förberedelserna och träna på bra hemma innan det bär av till Tokyo. 

Skribent: Richard Gardt
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 


 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet


TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...