Hoppa till sidans innehåll

Breddtränarträff

22 MAR 2022 11:34
SvSF gör en satsning för att få igång ledar- och tränarutbildningar runt om i landet och började med en träff för alla breddtränare som utbildar Föreningstränare. Breddtränarträffen genomfördes den 19-20 mars i Stockholm.
  • Skapad: 22 MAR 2022 11:34

Helgen inleddes med att Eric Wallberg och Kattis Andersson, som är ansvariga för utbildning inom Svenska Skyttesportförbundet, informerade om vad som tidigare har gjorts inom utbildningsdelen och de digitala utbildningar som nu finns i vår Utbildningsportal. Många av deltagarna var på tårna och livliga diskussioner startades redan här.

Därefter blev deltagarna bjudna på en föreläsning om ledarskap av Tommy Olsson. Tommy tog fram utbildningsmaterialet som användes i SvSF:s tränarutbildningar och han har nu utvecklat och uppdaterat detta till de nya ledar- och tränarutbildningar. Passet varierade mellan teori och praktiska övningar som väckte många olika tankar.

Efter lunch informerade Agnes Svedberg och Erika Öhrling från SvSF om de satsningar som nu görs genom återstartstödet, där utbildning av föreningsledare är en mycket viktig pusselbit för att våra föreningar skall kunna återstarta sin verksamhet efter pandemin. Här fick deltagarna börja planera för närliggande framtida utbildningstillfällen. Det ligger ett par utbildningar planerade redan innan sommaren, mer information kommer ut i slutet av nästa vecka.

Innan vi avslutade lördagens arbetspass fick deltagarna diskutera i mindre grupper hur de tyckte att Steg 2 utbildningen, som kommer ersätta dagens Föreningstränarutbildning, skulle kunna se ut i sin helhet och även tankar och idéer om framtida Steg 3 lyftes.

Söndagen bjöd på en föreläsning i idrottspsykologi med Andreas Claeson som gav breddtränarna många tips och idéer om hur vi kan jobba med idrottspsykologi. Träffen avrundades med en summering av helgen innan det var dags för lunch och hemfärd. Deltagarna på träffen uttryckte en glädje för att den efterlängtade fysiska breddtränarträffen äntligen blivit av och man ser fram emot att få dra igång denna utbildningssatsning.

Skribent: Erika Öhrling
E-post: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...