Hoppa till sidans innehåll

Bidragsansökningar för återstart är nu möjlig!

15 SEP 2021 09:00
Som ni kunde läsa förra veckan har Skyttesportförbundet fått ca 6 miljoner i form av ett återstartstöd från Riksidrottsförbundet. Nu har möjligheten att söka medel för att starta upp och satsa på en återstart öppnat för föreningarna.
 • Skapad: 15 SEP 2021 09:00

- Att få ge våra föreningar denna möjligheten efter att verksamheten mer eller mindre varit pausad i 18 månader, känns otroligt bra och viktigt, säger Skytteförbundets föreningsutvecklare Alexander Carlsson. Föreningsverksamheten är vår självklara kärna och det är där den viktigaste verksamheten bedrivs. Vi ser att föreningarna har haft en tuff period, så att de får denna möjlighet att få en nystart igen känns helt rätt. Vi hoppas både att befintliga medlemmar hittar tillbaka och att föreningarna hittar nya utövare till vår idrott, gamla som unga.

Riksidrottsförbundet har under 2021 beviljats 1,955 miljarder kronor i extra anslag för att "mildra negativa ekonomiska konsekvenser av covid-19 för idrottsverksamhet i hela landet, underlätta uppstart av verksamhet och bidra till en jämställd och jämlik idrottsverksamhet". Av dessa har Skyttesportförbundet nu fått ca 6 miljoner för att få igång verksamhet i föreningarna.

Syftet med återstartstödet från Riksidrottsförbundet (RF) är att stimulera verksamheterna och dess uppstart inom de olika idrottsförbunden efter effekterna av coronapandemin. Stödet syftar särskilt till möjligheter för att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar.

SvSF har lämnat in en plan till Riksidrottsförbundet med följande syfte: 

Få i gång verksamhet i föreningar framför allt. Få tillbaka tappade medlemmar, men också hitta nya. Vi har haft en satsning på jämställdhet senaste åren och är mer medvetna nu om strukturer som vi kan jobba med att få bort redan i rekryteringsfasen. 

SvSF önskar också att föreningarna har eller kan hitta nya ideella krafter som vill satsa på sin roll som ledare. Vi vet att det saknas ledare ute i föreningarna, och med deras hjälp kan rekrytering påskyndas och få våra idrottare att stanna kvar längre. Vi vet att vi har många aktiva skyttar länge, men vi behöver också goda exempel på hur man kan kombinera aktiv/ledare.

Utifrån detta syfte kommer ett antal insatser att göras.

I idrottonline kan föreningen söka följande tre projektstöd:

 1. Rekryteringspaket
  • Tre möjliga paket för att skapa möjligheter att göra en ny- eller återrekrytering i föreningen. Skapa en eller helst flera rekryteringstillfällen för intresserade att komma och utföra skytte på ett inspirerande sätt. 
 2. Nya tävlingar
  • Har ni någon fundering på att anordna en vanlig eller annorlunda tävling, men inte haft ekonomi till? Passa på med denna projektform och kör! 
 3. Fria återstartsprojekt
  • Vet ni vad ni vill göra för att få fart på verksamheten igen men som inte passar i formerna över, kan detta vara ert område. Alla tankar är tillåtna, men tänk på att det är återstart som ska vara i fokus! Ta gärna kontakt med undertecknade innan för att bolla idéer.

Klicka på aktuellt område för att se vad som gäller och hur ni går tillväga för att söka medel. Har ni ingen verksamhet förrän till våren, kan ni ändå lägga upp en plan och söka medel nu. Projektet går att genomföra ända fram till slutet av sommaren 2022. 

Hur görs ansökan?

Ansökan görs via ett formulär i Idrottsmedelmodulen som finns på föreningens sida i IdrottOnline. En medlem med inloggningsuppgifter kan fylla i ansökan, men endast ordförande, kassör eller idrottslyftsansvarig kan skicka in den. Därför måste dessa tre personer vara registrerade i systemet med respektive roll.

Ansökningsperiod: 15 september 2021 till den 31 augusti 2022.

Samtliga ansökningar kommer att besvaras oavsett utfall.   

Vad ska ansökan innehålla?

I ansökan beskriver ni projektet, vad bidraget ska användas till samt vad ni förväntar er av projektet. 

Vad händer om projektet beviljas medel?

 • Bidrag betalas ut till det föreningskonto som står angivet i IdrottOnline och kan aldrig överstiga de faktiska kostnaderna för projektet.
 • En skriftlig återrapport görs i IdrottOnline efter projektets slut, dock senast den 31 december 2022.

För frågor, funderingar och synpunkter är ni välkomna att kontakta våra föreningsutvecklare:

Erika Öhrling

This is a mailto link, 08-699 63 76

Alexander Carlsson

This is a mailto link, 08-699 63 75


E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...