Hoppa till sidans innehåll

Årets Skytteforum har genomförts

17 DEC 2020 14:38
Varje år brukar Svenska Skyttesportförbundet samla distrikt och sektioner för en höstkonferens. Vanligtvis brukar denna utspela sig på en konferensanläggning med ca 100 deltagare över helgen. Så blev det inte riktigt i år, men konferensen blev av.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2020 14:38

Klockan 9.00 på lördagen den 28 november satt ca 60 deltagare redo att deltaga i ett historiskt digitalt Skytteforum.  När allt inte är som vanligt får man rätta in sig i ledet och anpassa sig in i omständigheterna. Därför blev alltså årets Skytteforum digitalt via videoverktyget Zoom.

Det hela inleddes med välkomstord från Förbundschef Jonas Edman och Förbundsordförande Bo Ohlsson. Sedan tog Sara Wiggberg, extern föreläsare, vid för att lära oss mer om jämställdhet och inkludering. Sara kom med intressant fakta och tankar kring hur man inom idrotten kan arbeta mot en mer jämställd och inkluderande verksamhet där alla känner sig välkomna. Deltagarna blev även indelade i grupper där de fick dela erfarenheter och diskutera tankar på framtiden med varandra.

Skytteforum fortsatte sedan med följande ämnen:

Förbundets verksamhetsplan och kopplingar till samhällstrender

  • Bo Ohlsson berättade vad som var på gång inom förbundet och vad som kommer satsas på de närmsta åren. Han föredrog även samhällstrender generellt och idrottens mål och utvecklingsresor med sikte på 2025

Kanslirapport med fokus på kommunikation och utbildning

  • Richard Gardt, kommunikationsansvarig på SvSF berättade om vad som satsas på inom området. Han slog bland annat ett slag för Mästerskytten, en form av Mästarnas mästare fast för våra främsta skyttar inom förbundet. Du hittar avsnitten här: Mästerskytten på YouTube
  • Utbildningsansvarig på kansliet, Eric Wallberg, redovisade vad som hänt inom utbildning och hur digitaliseringen av skyttekort- och ledarutbildningar går.

Information om ny process för föreningsanslutningar

  • Förbundsstyrelsen tog beslutet tidigare i år att kika över hur anslutningsprocessen för nya föreningar ser ut. Under denna punkt redovisade Jonas Edman och föreningsutvecklare Alexander Carlsson hur processen framöver kommer gå till och hur distriktens uppgift ser ut.

Corona – Hur anpassar vi vår verksamhet till morgondagens verklighet?

  • Under denna punkt fick deltagarna samtala i smågrupper kring hur skytteverksamheten kan tänka och ta nya tag utifrån den nya verklighet vi just nu lever i. Om pandemin påverkar oss ytterligare en längre tid, hur anpassar vi oss och verksamheten vid fortsatt liv?

Hur utvecklar vi distriktens verksamhet?

  • SvSF har idag 20 olika distrikt i vårt avlånga land. Hur får vi en samsyn genom alla och vad är det minsta ett distrikt bör göra idag? Det var detta som diskuterades i smågrupper, och många bra saker togs upp.

Sektionernas verksamhetsplaner

  • Alla fyra sektioner gick igenom sina verksamhetsplaner och budget för 2021, där allt hade lite parenteser beroende på hur situationen i samhället fortskrider.

Trots förutsättningarna med utebliven fysisk träff, flöt årets Skytteforum på utan större incidenter. Det tekniska verkade fungera för alla deltagarna och alla som ville fick komma till tals.

”Tyckte att mötet i sin helhet var givande och bra men inte som ett möte i verkligheten. Ser fram mot Bromma nästa gång.”

”Bra och duktig konferensledning, överraskad över hur väl allt fungerade”

"Det blev något långa pass framför datorn, inte alltid att man han med paus.”

”Riktigt trevlig dag som kan utvecklas ännu mer. Hade varit trevligt med en presentation från alla deltagare (vem man är och vart man kommer) i från i inledningen som man vanligtvis brukar göra på fysiska skytteforum. Det hade även vart trevligt med breakoutrooms som mingelrum där man slumpades runt och fick prata med andra under pauser, bensträckare och lunch....är man på plats vid skärmen deltar man annars inte. Detta för att knyta kontakter få idéer och andra uppslag. Tack för en trevlig och givande dag.”

Med dessa uttalande från utvärderingarna, tar vi nya tag för 2021 och hoppas på en fysisk träff, även om vi vet att vi har möjlighet till fullgoda alternativ!

Skribent: Alexander Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOPBingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...